ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση 10,5 εκατ. ευρώ για αποχέτευση σε παραλιακούς οικισμούς

πρόταση-105-εκατ-ευρώ-για-αποχέτευση-σε-π-51813

Υπογράφτηκε μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και του αναδόχου η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στα Ανω και Κάτω Λεχώνια και δικτύου μεταφοράς των λυμάτων στο αντιλιοστάσιο της Αγριάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, «σήμερα το δίκτυο αποχέτευσης καλύπτει το 89,6% του πληθυσμού του Δήμου. Με την ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του λύματος της Ν. Αγχιάλου, η οποία προβλέπεται το φθινόπωρο του 2022, η κάλυψη με δίκτυο αποχέτευσης θα ανέλθει στο 95% του πληθυσμού. Ηδη η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται στην κορυφή των αντίστοιχων επιχειρήσεων στην χώρα μας, καθώς το ποσοστό του πληθυσμού που καλύπτεται με δίκτυο αποχέτευσης, είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Δεν σταματούμε εδώ όμως. Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στα Ανω και Κάτω Λεχώνια».

Παράλληλα, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στο σύνολο των παραλιακών οικισμών του Δήμου, δηλαδή των οικισμών Μαλάκι, Πλατανίδια, Κριθαριά, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή, Βελανιδιά.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.500.000 € και αναμένεται η ένταξή του στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», ο οποίος χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Η ένταξη του έργου είναι βέβαιη, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ ήταν απολύτως έτοιμη με εγκεκριμένες οριστικές μελέτες και περιβαλλοντική αδειοδότηση για το έργο.

Η σημασία του έργου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω του έργου, είναι απολύτως προφανής, καθώς η ολοκλήρωσή του και η σύνδεση των κατοικιών στο δίκτυο, οδηγεί στην κατάργηση των βόθρων και της εδαφικής διάθεσης των λυμάτων στο σύνολο της ακτογραμμής του Δήμου Βόλου», αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ.

«Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων το ποσοστό της κάλυψης του πληθυσμού με δίκτυο αποχέτευσης θα ανέλθει στο 99%. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επέκτασης του βιολογικού, με την οποία αυξάνεται η δυναμικότητα της εγκατάστασης κατά 45.000 ισοδύναμους κατοίκους, ενώ προδιαγράφεται ακόμα αυστηρότερη επεξεργασία και όρια εκροής, η πόλη μας, αναδεικνύεται σε πόλη πρότυπο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος από τα αστικά λύματα», καταλήγει με την ανακοίνωσή της η διοίκηση της επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου