ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου ετοίμασαν συσσίτια για απόρους

μαθητές-του-9ου-γυμνασίου-βόλου-ετοίμα-51614

Τον εθελοντισμό στην πράξη βίωσαν μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι ετοίμασαν συσσίτια για τους απόρους.

Συγκεκριμένα μαθητές των τμημάτων Β3 και Β4 επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων», τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά με σκοπό να ενημερωθούν για το κέντρο σίτισης απόρων της ενορίας.

Οι μαθητές προσέφεραν τρόφιμα για την ενίσχυση του κέντρου σίτισης και ενημερώθηκαν από τον ιερέα του ναού για τη λειτουργία του συσσιτίου, την εθελοντική δράση γυναικών, οι οποίες καθημερινά μαγειρεύουν, συσκευάζουν και καθαρίζουν για τους συνανθρώπους τους.

Οι μαθητές μάλιστα συμμετείχαν ενεργά στην ετοιμασία και τη συσκευασία των γευμάτων και με αυτόν τον τρόπο συναισθάνθηκαν τη γενναιοδωρία των εθελοντών.

Τους μαθητές συνόδευσαν η διευθύντρια Νίκη Χατζηκυριάκου και οι εκπαιδευτικοί Θεοδότη Παπαδημητρίου, Βέρα Κατσή και Ευαγγελία Μουλατζίκου.

Εξάλλου, μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Βόλου εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρουσίασαν πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εκπαίδευσαν τους μαθητές, ενώ η δράση θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα με τους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων.

Τέλος, το σχολείο συμμετείχε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι μαθητές πρώτα μελέτησαν ποιήματα της ελληνικής και παγκόσμιας ποίησης και συμμετείχαν με τριπλή δράση. Η μία αφορούσε στην παρουσίαση του ποιήματος που συνέθεσε ο μαθητής της Α΄Γυμνασίου Αγγελος Ραχμανίδης με θέμα τη διαφορετικότητα. Η δεύτερη αφορούσε στη δραματοποίηση του ποιήματος του τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν με τίτλο «Σώπα», ένα ποίημα με θέμα το διαχρονικό ζήτημα της ελευθερίας. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης, Εβελίνα Αναγνωστοπούλου, Ελένη Ντίνα, Ελένη Παπαπαναγιώτου, Μαριτίνα Παρισοπούλου και Ξανθή Στεργιούλα. Η τρίτη δράση αφορούσε στην απαγγελία του εθνικού ύμνου στη νοηματική γλώσσα από τους μαθητές Γρηγόρη Νιζάμη και Ελένη Ντίνα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι φιλόλογοι Ευαγγελία Παρασκευά και Βασιλική Καρανίκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου