ΤΟΠΙΚΑ

Ιμάντας: «Πόρτα» από τη ΔΕΗ για το έργο

ιμάντας-πόρτα-από-τη-δεη-για-το-έργο-509525

Απορρίφθηκε η ένσταση της εταιρείας για το διαγωνισμό των 70 εκ. ευρώ για κατασκευή ιμάντων

«Πόρτα» από τη ΔΕΗ στον ΙΜΑΝΤΑ. Απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλε η εταιρεία για το διεθνή διαγωνισμό -όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ– πολλών εκατομμυρίων ευρώ. «Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι» απαντά η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Στον Παν. Λαφαζάνη για δεύτερη φορά ζητώντας παρέμβαση θα απευθυνθούν εργαζόμενοι και εταιρεία.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η τοπική επιχείρηση ΙΜΑΝΤΑΣ είχε υποβάλλει ένσταση, ζητώντας να της κατοχυρωθεί έργο ύψους συνολικά 70 εκ. ευρώ. Στον επίμαχο διαγωνισμό, όπως υποστήριζε η εταιρεία, είχαν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις από τις εταιρείες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Το 40% σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ θα μοιραστούν ο ΙΜΑΝΤΑΣ και η εταιρεία ΚΙΝΤΑΣ επίσης από το Βόλο, ενώ τη μερίδα του λέοντος -ποσοστό περίπου 60%- οδηγείται σε εταιρεία από την Πολωνία.

Η ΔΕΗ απέρριψε την ένσταση του ΙΜΑΝΤΑ, επειδή όπως τονίζει σε έγγραφό της (είναι στη διάθεση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ), υποβλήθηκε εκπρόθεσμα και ενώ είχαν ανοίξει οι οικονομικές προσφορές, σε αντίθεση με άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες που είχαν υποβάλλει ένσταση εμπρόθεσμα.

«Οφείλατε να προσβάλλετε με προδικαστική προσφυγή την ίδια τη διακήρυξη και τους όρους που έθετε» επισημαίνει η ΔΕΗ προς τον ΙΜΑΝΤΑ όσον αφορά τον πρώτο λόγο για τον οποίο απορρίφθηκε η ένσταση.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό μέρος της ένστασης, επισημαίνεται από τη ΔΕΗ, ότι οι όροι σχετικά με το χρόνο παράδοσης των υλικών και της αναπλήρωσης των αποθεμάτων ασφαλείας αλλά και του χρόνου παράδοσης των παραγγελιών ιμάντων, τροποποιήθηκαν μετά από την εκδίκαση προσφυγών κατά των όρων από Οίκους που ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό και με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής και την ανάπτυξη ανταγωνισμού σε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό αντικείμενο όπως αυτό του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τα έμμεσα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο που επικαλέστηκε ο ΙΜΑΝΤΑΣ στην ένστασή του, η ΔΕΗ, επισημαίνει ότι «ο συγκεκριμένος διεθνής ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός προμήθειας ιμάντων, διενεργείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και βάσει των θεμελιωδών αρχών της διαφάνειας, της αποφυγής των διακρίσεων και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζόμενων, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε από τον Ελλαδικό χώρο, είτε από τη διεθνή αγορά και στο οποίο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η ΔΕΗ Α.Ε. υποχρεούται να συμμορφώνεται».

Για την αρνητική για την εταιρεία εξέλιξη έχει ενημερωθεί το σωματείο που χθες συγκάλεσε συνέλευση για να ενημερώσει το προσωπικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκ μέρους των εργαζομένων εκφράζεται έντονος προβληματισμός καθώς υπάρχει ανησυχία ότι ενδεχομένως η εταιρεία να επιχειρήσει να μετακυλήσει την απώλεια του έργου στο προσωπικό.

Το σωματείο όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Νίκος Μπουρούς έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παν. Λαφαζάνη για δεύτερη φορά για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήσεις γίνονται και εκ μέρους της εταιρείας.

Ο ΙΜΑΝΤΑΣ έχει υποστηρίξει ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί σημαντικά η παραγωγική διαδικασία αφού ουσιαστικά θα υπάρξει μαζική παραγωγή για την επόμενη τριετία και παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη της εταιρείας, γεγονός που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά τόσο για το προσωπικό του εργοστασίου όσο και για την τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου