ΤΟΠΙΚΑ

Τα έργα της ΔΕΗ να ανατεθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις

τα-έργα-της-δεη-να-ανατεθούν-σε-ελληνικ-589261

Αναγκαία η στήριξη της τοπικής οικονομίας, δηλώνουν οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση»

Αμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών βουλευτών, της Περιφέρειας και των δημοτικών παρατάξεων ώστε η ανάθεση μεγάλου έργου που προκηρύσσει η ΔΕΗ να μη δοθεί σε πολωνική εταιρεία, αλλά να ενισχύσει την τοπική οικονομία ζητούν οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η έξοδος από την κρίση δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο με περικοπές των εξόδων αλλά κυρίως αν υπάρχουν δουλειές στον τόπο μας. Είναι λοιπόν τεράστιο λάθος, έργα δικών μας επιχειρήσεων να δίνονται στο εξωτερικό. Διαφορετικά όχι μόνο δεν θα προχωρήσει η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας αλλά ακόμα περισσότερες παραγωγικές μονάδες θα κλείνουν». Ειδικότερα οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» σημειώνουν ότι «η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ο Βόλος και η Μαγνησία αλλά και ολόκληρη η χώρα μαστίζεται από την κρίση, την ανεργία και την αναδουλειά. Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί η τοπική και εθνική οικονομία.

Κι όμως σε αυτή την περίοδο ένα μεγάλο έργο που αφορά τη ΔΕΗ, μια δημόσια ελληνική επιχείρηση, δίνεται σε εργοστάσιο του εξωτερικού, με την αιτιολογία ότι είναι πιο χαμηλή η τιμή κι έτσι κερδίζει η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο, ενώ περιορίζονται και τα έξοδα» προσθέτουν».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνουν ότι το ελληνικό δημόσιο αλλά και ο ελληνικός λαός ζημιώνονται, καθώς εργοστάσια στο Βόλο χάνουν έργα, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν και οι εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι μεγάλο κομμάτι της τοπικής αγοράς που συνεργάζεται άμεσα με τα εργοστάσια αυτά θα υποστεί τεράστια μείωση του τζίρου, ενώ αν τα χρήματα της επένδυσης μείνουν στη χώρα και τον τόπο μας, θα αποτελέσουν μεγάλη τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου