ΤΟΠΙΚΑ

Με διαμαρτυρίες το πράσινο για τα «κόκκινα φανάρια» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

με-διαμαρτυρίες-το-πράσινο-για-τα-κόκ-507656

Χωρίς τις ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης άναψε πράσινο χθες το δημοτικό συμβούλιο για τα «κόκκινα φανάρια» στο κέντρο του Βόλου. Το σώμα προχώρησε σε τροποποίηση της Κανονιστικής του 2013 που έδειχνε το δρόμο εκτός κέντρου στους οίκους ανοχής, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων από τις εκδιδόμενες που έχουν προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι οίκοι ανοχής μπορούν να προχωρήσουν σε ανανέωση των αδειών λειτουργίας τους, που είναι δύο χρόνια στον «αέρα».

Την ένστασή της εξέφρασε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, αναφέροντας ότι η απόφαση προσκρούει στη Νομοθεσία που δεν επιτρέπει οίκους ανοχής σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από εκκλησίες, δημοτικά σχολεία κ.α.

Κατά της παραμονής στο κέντρο του Βόλου, τάχθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, ενώ η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας μέσω της δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη δήλωσε υπέρ της τροποποίησης, υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η διαδικασία. Η κ. Κοκκινάκη ζήτηση να υπάρξουν εισηγήσεις και αποφάσεις του συνόλου των τοπικών συμβουλίων κι όχι απλές αιτήσεις ότι δεν τους κατατέθηκαν αιτήματα για τη δραστηριοποίηση οίκων ανοχής στην περιοχή ευθύνης τους. Η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε να αναβάλλει το θέμα και οι Δρόμοι Συνεργασίας ψήφισαν λευκό, εγείροντας θέμα νομιμότητας της απόφασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου