ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για οικονομική βοήθεια

εκκληση-για-οικονομική-βοήθεια-507010

Μόνη της σηκώνει το «σταυρό του μαρτυρίου» η μητέρα μιας 17χρονης μαθήτριας του Βόλου που πάσχει εκ γενετής από παθολογικά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια και από σοβαρό ψυχιατρικής φύσης πρόβλημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η μαθήτρια νοσηλεύεται εδώ και δύο μήνες στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και η μητέρα της, που δεν έχει χρήματα ούτε για τα εισιτήρια του λεωφορείου, προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της, χρειάζεται άμεση οικονομική ενίσχυση.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ενισχύσουν οικονομικά τη μητέρα της 17χρονης μαθήτριας. Για το σκοπό αυτό, έχει ανοιχτεί αριθμός λογαριασμού, στην Εθνική Τράπεζα: 858/605194-47 (δικαιούχος Σ.Κ.).

Κατάφεραν και συγκεντρώθηκαν περίπου 400 ευρώ για λογαριασμό της μητέρας. Ωστόσο, το χρηματικό ποσό, γρήγορα εξανεμίστηκε στα μεταφορικά έξοδα από Βόλο προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η μητέρα, Σ.Κ. περιγράφει την Οδύσσεια που βιώνει. Όπως ανέφερε, η κόρη της, ηλικίας 17 ετών σήμερα, από τη στιγμή που γεννήθηκε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε χρόνια νοσήματα αντιμετωπίζει η μαθήτρια του Λυκείου. Πρόβλημα στα νεφρά, άσθμα, νευρολογικά, αιματολογικά και μαζί με αυτά μία ψύχωση ότι το νοσοκομείο είναι το μοναδικό ασφαλές περιβάλλον για την ίδια.

Από ηλικία 13 ετών, έχει αποπειραθεί τρεις φορές να αυτοκτονήσει. Η τελευταία ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και από την Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Βόλου, οι γιατροί συνέστησαν στη μητέρα, να μεταφέρει το κορίτσι, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, μετά το κάλεσμα της ΕΛΜΕ, καλύφθηκαν τα οδοιπορικά και οι πρώτες ανάγκες για μητέρα και κόρη. Ωστόσο, η ψυχική υγεία της 17χρονης επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της νοσηλείας της.

Σήμερα, η μητέρα της φεύγει από Βόλο για να επισκεφθεί την κόρη της στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα χρειαστεί να μείνει κοντά της για τρεις ημέρες.

Χρήματα όμως δεν υπάρχουν. Η μητέρα έλαβε μικρό χρηματικό βοήθημα μία φορά από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και μία από το Σύλλογο Πολυτέκνων. Είναι όμως άνεργη και αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας. Τα υπόλοιπα τέσσερα ενήλικα παιδιά της είναι επίσης άνεργα και αδυνατούν να τη βοηθήσουν οικονομικά.

Η ίδια πιστεύει ότι η κόρη της θα τα καταφέρει. «Είναι αγωνίστρια», λέει χαρακτηριστικά στον «Τ», ζητά όμως τη βοήθεια των πολιτών για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στο παιδί της και να το βοηθήσει να ορθοποδήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου