ΤΟΠΙΚΑ

Σε αγωγή για το δίκτυο άρδευσης στην Αγριά

σε-αγωγή-για-το-δίκτυο-άρδευσης-στην-αγ-507057

Ενώ το έργο του περιφερειακού του Βόλου, στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι Αστέρια, προχωρά ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ενδεχομένως το έργο μπορεί να έχει παραδοθεί και πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι, από την ανάδοχο τεχνική εταιρία, στην Αγριά ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδος Σωτήρης Χαλκιάς, υπενθυμίζει μία εκκρεμότητα που υπάρχει από την τελευταία και η οποία πρέπει να λυθεί, όπως λέει, το συντομότερο δυνατόν, καθώς απασχολεί πολλούς καλλιεργητές της περιοχής.

Ο λόγος για το δίκτυο άρδευσης στην περιοχή «Αστέρια», το οποίο καταστράφηκε κατά την υλοποίηση του έργου του περιφερειακού δρόμου, το οποίο ωστόσο ποτέ δεν αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ που είναι επιφορτισμένα με το δίκτυο άρδευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, να προχωρήσουν στην κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας για την αποκατάσταση του δικτύου στην προτεραία του κατάσταση.

Οπως εξηγεί ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς, οι ζημίες έγιναν σε συνολικό μήκος ενός χιλιομέτρου και στο τμήμα που είναι πάνω από την περιοχή «Αστέρια» στη θέση «Βαμβακιά». Είναι, όπως σημειώνει ο κ. Χαλκιάς, μία περιοχή στην οποία ποτίζονται συνολικά 2.700 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, στη συντριπτική τους πλειονότητα ελαιώνες. Πέρυσι που ήταν χρονιά αφορίας για τα ελαιόδεντρα της περιοχής, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Βόλου, μετά από συνεργασία που είχαμε με το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής και με τη συνδρομή δύο υδραυλικών, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μερικώς το κατεστραμμένο δίκτυο. Φέτος όμως, όπως προσθέτει ο κ. Χαλκιάς, το δίκτυο άρδευσης της περιοχής θα πρέπει να αποκατασταθεί στο σύνολό του και όχι με τον προσωρινό τρόπο, που έγινε πέρυσι και το οποίο αναγκαστήκαμε, όπως τονίζει, να το περάσουμε εκτός ορίων απαλλοτρίωσης και ειδικότερα μέσα από περιβόλια ιδιωτών, καθώς η παραγωγή ελαιοκάρπου στην περιοχή είναι διετής και ως εκ τούτου η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Γεγονός που συνεπάγεται και μεγαλύτερες ποσότητες νερού για το πότισμα των δέντρων.

Ο Αντιδήμαρχος Αγριάς, καταλήγοντας, σημειώνει ότι το δίκτυο άρδευσης της περιοχής χρονολογείται εδώ και 60 τουλάχιστον χρόνια και ότι τα κτήματα της περιοχής που ανήκουν στην πρώην Κοινότητα Δράκειας αρδεύονται από τα νερά του ορεινού όγκου Δράκειας – Χανίων.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου