ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύονται τα σχολεία με προσωπικό

ενισχύονται-τα-σχολεία-με-προσωπικό-506998

Με 51 άτομα προσωπικό ενισχύονται οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πρόκειται για ανέργους που θα προσληφθούν στα σχολεία μέσω ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Πρόκειται για 21 βοηθούς καθαριότητας, 12 τραπεζοκόμους, 7 επιστάτες, 6 κοινωνικούς λειτουργούς και 5 ψυχολόγους, οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες των σχολείων. Μάλιστα τα σχολεία έχουν χωριστεί σε ομάδες και κάθε εργαζόμενος θα καλύπτει περισσότερες από μια σχολικές μονάδες.

Ωστόσο, από το σύνολο των 51 ωφελούμενων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, μόλις οι 38 έχουν παρουσιαστεί για να τοποθετηθούν.

Αυτό μπλοκάρει τη διαδικασία πρόσληψης του συνόλου των ωφελούμενων, καθώς οι τοποθετήσεις γίνονται με σειρά προτεραιότητας από τον πίνακα που έχει καταρτιστεί. Από τη στιγμή που η τοπική Διεύθυνση δεν γνωρίζει αν οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν καθήκοντα ή θα αρνηθούν τις θέσεις, βρίσκεται με «δεμένα χέρια» για τη συνέχιση της διαδικασίας, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση που οι τοποθετήσεις γίνουν για όσους έχουν παρουσιαστεί για να αναλάβουν καθήκοντα, δεν αποκλείεται να κατατεθούν ενστάσεις από όσους προηγούνται στον πίνακα, δεν παρουσιάστηκαν όμως για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου