ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη των εκπαιδευτικών των Β.Σποράδων

στήριξη-των-εκπαιδευτικών-των-β-σπορά-502334

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας τη στήριξη και την παροχή ενίσχυσης προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές της Μαγνησίας και οι οποίοι διαμαρτύρονται για το δυσβάσταχτο κόστος διαμονής και διαβίωσης τους.

Όπως αναφέρει στην αναφορά του ο βουλευτής, η δυσκολία πρόσβασης και μετακίνησης από και προς τα νησιά των Β.Σποράδων ωθεί τους εκπαιδευτικούς να μην τα προτιμούν στις αιτήσεις τους για μετάθεση ή απόσπαση.Πολλοί εκπαιδευτικοί εχουν εγκλωβιστεί στα νησιά αυτά μην μπορώντας να μετακινηθούν εσωτερικά, λόγω και των μηδενικών προσλήψεων τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια στην εκπαιδευση.Το κόστος μετακίνησης ενός εκπαιδευτικού για να συναντήσει την οικογένεια του που διαμένει μακριά του, φτάνει και τα 300€ εβδομαδιαίως,ενώ σε αυτά πρεπει να προσθέσουμε και τα έξοδα ενός δεύτερου σπιτιού στον τόπο εργασίας του.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει ότι τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να μεριμνήσουν και να κάνουν πιο εύκολη και πιο ελκιστική τη διαμονή στις νησιωτικές περιοχές. Η μείωση της τιμής του εισιτηρίου σε δημόσιες, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, η επιδότηση ενοικίου, η δωρεάν σίτιση σε λέσχες αλλά και η πριμοδότηση με μόρια δυσμενών συνθηκών θα ανακουφίσουν οικονομικά τους ήδη υπάρχοντες υπηρετούντες εκπαιδευτικούς στις νησιωτικές αυτές περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου