ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι για βαριά πρόστιμα

καμπανάκι-για-βαριά-πρόστιμα-498132

Αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα είναι ο δήμος Αλμυρού εξαιτίας της λειτουργίας τριών χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) σε σημεία της πόλης. Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Σώμα στη δημοτική αρχή και αποφασίστηκε η άμεση αποκατάστασή τους.
 
Σε πληγή εξελίσσεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Αλμυρό καθώς εκτός από τα προβλήματα καθαριότητας που εμφανίζονται στο κέντρο της πόλης τρεις νέοι ΧΑΔΑ έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Όπως εξήγησε στο Σώμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέργιος Γαρδικλής, το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκαν όλοι οι ΧΑΔΑ στην περιοχή. Ωστόσο ακόμα και μετά την παύση λειτουργίας τους ορισμένοι δημότες συνέχισαν, και συνεχίζουν ακόμη, να εναποθέτουν απορρίμματα σε διάφορα σημεία του Δήμου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τρεις νέοι ΧΑΔΑ.
 
Ο δήμος αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα, αφού δεν επιτρέπεται η λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και για το λόγο αυτό το Σώμα αποφάσισε η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάστασή τους.
 
Την ίδια στιγμή το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην επαρχία Αλμυρού φαίνεται πως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς τους τρείς χώρους, καθώς
χιλιάδες σκουπίδια είναι πεταμένα σε πάρκα και πλατείες του Αλμυρού μπροστά στα οποία πολίτες και αρμόδιοι κλείνουν τις μύτες τους και σφυρίζουν αδιάφορα…
 
Κυνομαχίες αδέσποτων!
«Πρόσφατα στη διάρκεια εκδηλώσεων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης οι συγκεντρωμένοι πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έγιναν θεατές μίας απίστευτης κυνομαχίας. Θα κάνουμε τίποτα για τα αδέσποτα ή θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια;» ρωτούσε σε έντονο ύφος την δημοτική αρχή στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης αναφορικά με την ύπαρξη πολλών αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό, πρόβλημα που το Σώμα συζήτησε με αφορμή επερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος.
 
Αν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος παραδέχτηκε το πρόβλημα, ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για την αντιμετώπισή του καθώς το κόστος είναι υψηλό. «Δεν υπάρχουν χρήματα για τη συγκέντρωση όλων αυτών των ζώων σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο δήμαρχος Αλμυρού.
 
Τέλος σε διαβούλευση με τους πολίτες τίθεται το master plan που αφορά στην ανάπλαση της περιαστικής περιοχής του αισθητικού δάσους Κουρίου και σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς τελική έγκριση στο Δ.Σ., ενώ μετά από αίτημά του ο κ. Βούλγαρης ενημερώθηκε ότι ανολοκλήρωτες παραμένουν οι εργασίες αποκατάστασης των σχολείων.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου