ΤΟΠΙΚΑ

Κλέφτες και «αστυνόμοι» χθες στον Αλμυρό

κλέφτες-και-αστυνόμοι-χθες-στον-αλμ-851206

Ολονύκτιο κυνηγητό με ομάδα διαρρηκτών χθες στον Αλμυρό. Κάτοικοι σε ρόλο αστυνομικών «συνέλαβαν» έναν από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες υπήκοο Βουλγαρίας, και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα μεγάλες ομάδες κατοίκων «χτένιζαν» τους δρόμους της πόλης και της γύρω περιοχής. Η περιοχή γέμισε από ανθρώπινα «οδοφράγματα» και ο Αλμυρός ξενύχτησε, αναζητώντας με αγανάκτηση τους διαρρήκτες που έγιναν αντιληπτοί, όταν εξήλθαν από ένα σπίτι που έγινε στόχος τους.

Με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να είναι τα ίδια πρόσωπα που οργίασαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ανοίγοντας 15 κατοικίες μέσα σε μία ώρα και ενώ οι ένοικοι διασκέδαζαν αμέριμνοι στο παζάρι, ξεκίνησε η μανιώδης καταδίωξη…

Το ανθρωποκυνηγητό αστυνομικών και κατοίκων ξεκίνησε πριν τις 11 το βράδυ, όταν κάτοικοι είδαν δύο υπόπτους να βγαίνουν από σπίτι στον Αλμυρό. Μετά την ομαδική διάρρηξη των σπιτιών τους είχαν τα… μάτια τους 14.

Πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία, κάτοικοι επιτέθηκαν στο ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν οι δύο δράστες μετά τη διάρρηξη, σπάζοντας το παρμπρίζ. Οι διαρρήκτες, διαπιστώνοντας ότι έγιναν αντιληπτοί, το έβαλαν στα πόδια, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Ένας από τους κατοίκους κυνήγησε κρατώντας μαχαίρι τον έναν από τους δύο δράστες που έτρεχαν, αλλά δεν κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα κατοίκων ακολούθησε τον δεύτερο δράστη, ο οποίος βρέθηκε στα χέρια τους και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Το ΙΧ κατάφερε να διαφύγει, ενώ οι κάτοικοι γνωρίζοντας τη μάρκα, το χρώμα, αλλά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, συνέχισαν την αναζήτηση. Εκτός από τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, όλο το βράδυ στους δρόμους έψαχναν ιδιώτες με αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου