ΤΟΠΙΚΑ

Εσοδα για το δήμο, πονοκέφαλος για τους εμπόρους

εσοδα-για-το-δήμο-πονοκέφαλος-για-τους-490244

Με τις καλύτερες προδιαγραφές άνοιξε χθες Δευτέρα για πρώτη μέρα τις πόρτες του στο κοινό το καθιερωμένο ετήσιο παζάρι του Αλμυρού, που θα διαρκέσει έως και τις 30 Αυγούστου, δημιουργώντας ωστόσο… πονοκέφαλο στους εμπόρους, οι οποίοι βλέπουν τους τζίρους τους να είναι μειωμένοι έως και 30%.

Συνολικά 575 παράγκες είναι στημένες στο χώρο της εμποροπανήγυρης, οι οποίες και έχουν νοικιαστεί από εμπόρους από όλη την Ελλάδα εδώ και ένα μήνα περίπου.

Στον ίδιο χώρο έχει στηθεί και το τεράστιο λούνα παρκ, το οποίο φέτος θα αποδώσει στο δήμο ποσό 80.000 ευρώ έναντι των 40.000 ευρώ που ήταν το μίσθωμα πέρυσι, καθώς επίσης όσοι επισκεφτούν το παζάρι θα βρούνε πολλά χαλβατζίδικα και ταβέρνες.

Να αναφερθεί πως για ακόμη μια χρονιά η δημοτική αρχή δεν θέλησε να αλλάξει τις τιμές ενοικίασης για τις παράγκες και έτσι στην Α’ ζώνη, την πιο κεντρική, η παράγκα κοστίζει 385 ευρώ, στη Β’ ζώνη 320 ευρώ, στη Γ’ 290 ευρώ και στη Δ’ 265 ευρώ. Οι παράγκες για τα σουβλάκια ενοικιάστηκαν αντί 2.400 ευρώ, ενώ τα χαλβατζίδικα 6.270 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή. φέτος τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν στις 320.000 ευρώ -ποσό σημαντικό για το δήμο Αλμυρού. Εν τω μεταξύ τοποθετήθηκαν και 10 χημικές τουαλέτες σε διάφορα σημεία της εμποροπανήγυρης, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα υγιεινής και διατήρησης της καθαριότητας.

Πονοκεφαλιάζουν οι καταστηματάρχες
Και ενώ το παζάρι έχει την τιμητική του και θα προσελκύσει και πάλι χιλιάδες κόσμο, οι καταστηματάρχες του Αλμυρού δια στόματος του προέδρου τους Γιάννη Μακανίκα κάνουν λόγο για πραγματικό αγώνα επιβίωσης.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν κατέστη δυνατό να διατεθούν 15 παράγκες που είχαν ζητηθεί από εμπόρους, με τον κ. Μακανίκα να αναφέρει ότι «ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια συναδέλφων να πουλήσουν λίγο εμπόρευμα, να ανεβάσουν τον τζίρο τους που τον είδαν να πέφτει ακόμα και μέσα στις εκπτώσεις έως και 30%», ενώ σημειώνει ότι ήδη άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα λουκέτα σε καταστήματα στον Αλμυρό.

Πάντως ο κ. Μακανίκας σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά από τώρα ακόμα πρότεινε ο σύλλογος να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο με εισφορές των μελών του και να το κληρώσει την Πρωτοχρονιά του 2011. Οι καταναλωτές θα προμηθεύονται κουπόνια από κάθε αγορά που θα κάνουν στα τοπικά καταστήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου