ΤΟΠΙΚΑ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης στο Βόλο

ο-απόστολος-κακλαμάνης-στο-βόλο-496283

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης θα είναι ο κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης μνήμης και αγώνα που διοργανώνουν η ΝΑΜ, η Ενωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και η Φοιτητική Ενωση Κυπρίων Βόλου. Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 9 και 10 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας (1η Οκτωβρίου 1960), έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «απαιτούμε λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική».

Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Κακλαμάνη με θέμα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας». Θα ακολουθήσουν κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Παραλιμνίου με χοροδιδάσκαλο την Ιωάννα Μάρκου. Την ίδια εκδήλωση μνήμης θα πλαισιώσουν τραγούδια από την παραδοσιακή Χορωδία του Κέντρου Ερευνών Πηλίου με δάσκαλο τον Γιάννη Μπακαλέξη και η εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση που θα παρατεθεί στη «Στέγη μελών και φίλων της Ενωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας».

Την επομένη, Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 10.15 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου