ΤΟΠΙΚΑ

700.000 ευρώ στο Δήμο Βόλου για τους δρόμους

700-000-ευρώ-στο-δήμο-βόλου-για-τους-δρόμους-851206

Το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των βασικών αρτηριών του Εθνικού Δικτύου που ταυτίζονται με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου έδωσε χθες το Υπουργείο Υποδομών, αποστέλλοντας στο Δήμο Βόλου την εγκριτική απόφαση.
Mε απόφαση του Υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ο Δήμος Βόλου επιχορηγείται με το ποσό των 700.000 ευρώ για να αντιμετωπίσει το κόστος συντήρησης των οδοστρωμάτων του εθνικού δικτύου που διέρχεται μέσα από την πόλη και βρίσκεται ομολογουμένως σε πολύ κακή κατάσταση πάνω από μία δεκαετία.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του για την επιχορήγηση, σημειώνοντας ότι «αποτελεί θετική εξέλιξη η αποδοχή και ικανοποίηση του επιτακτικού αιτήματος που έθεσε η δημοτική αρχή για την επιχορήγηση με το ποσό των 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση των βασικών οδικών αρτηριών της πόλης».
Σημειώνεται ότι τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλου δύο φορές με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, όσο και στη σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, είχε επισημάνει ότι οι πόροι που διαθέτει ο Δήμος Βόλου δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το σημαντικότατο κόστος της συντήρησης των οδοστρωμάτων-ασφαλτοταπήτων των κύριων οδικών αξόνων της πόλης, γι’ αυτό και επιβάλλονταν η επιπλέον χρηματοδότηση.
Οι δρόμοι οι οποίοι σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών χρήζουν άμεσης αποκατάστασης σύμφωνα με τις υπηρεσίες είναι η Αναλήψεως από Ζάχου μέχρι Φιλιππίδη, η Παγασών από 2ας Νοεμβρίου ως Αναλήψεως, οι Ιωλκού και Κ. Καρτάλη από Ανθίμου Γαζή έως Δημητριάδος, η Αθηνών από Λαρίσης μέχρι Ύδρας, η Λαρίσης και τμήμα της οδού Ιάσονος.
Χθες ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου μπορεί να έχει γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο, προκειμένου η εταιρία να μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες της πριν την έλευση του χειμώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου