ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα στο Βόλο η υπουργός Παιδείας

σήμερα-στο-βόλο-η-υπουργός-παιδείας-496010

Τις πτυχές του νέου πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία αλλά και τις αλλαγές που επέρχονται θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου που επισκέπτεται το Βόλο.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα Κυριακή στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Park θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εκπαιδευτικούς. Στις 9 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, ενώ στις 9:30 θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με το νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, βουλευτές, τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη και το Γραμματέα του κόμματος.

Αύριο Δευτέρα η Υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί στις 9:30 π.μ. το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού και στις 11 π.μ. στο 1ο Σχολικό Επαγγελματικό Κέντρο Βόλου θα εγκαινιάσει το πρώτο «πράσινο» σχολείο στη Μαγνησία. Στον ίδιο χώρο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με το νομάρχη Μαγνησίας.

Στη 1:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την ψηφιακή τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου ενώ πριν την αναχώρησή της δεξίωση θα παραθέσει ο δήμος Μουρεσίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι ουσιαστικά το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος για το Νέο Σχολείο .

Σημειώνεται ότι παράλληλα με το νομοσχέδιο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος για το «Νέο Σχολείο» όπως αναμένεται να επισημάνει και από το Βόλο η Υπουργός, έχουν προκηρυχθεί μια σειρά δράσεων που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, όπως οι ΖΕΠ (Ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας), το ψηφιακό περιεχόμενο μαθημάτων Γυμνασίου-Λυκείου, η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, η μείωση της εκπαιδευτικής ύλης και αναδιοργάνωση του ολοήμερου σχολείου, τα νέα προγράμματα σπουδών.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί στον εκπαιδευτικό κόσμο, καθώς η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία θα βρεθεί σήμερα και αύριο στο Βόλο, δεν θα συναντηθεί με τους αιρετούς εκπροσώπους των συλλόγων εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι καλεί τα μέλη της τη Δευτέρα στις 10 το πρωί να βρεθούν στο 1ο ΣΕΚ, όπου θα είναι και η Υπουργός, προκειμένου να την υποδεχτούν όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση « με το δικό τους τρόπο».

Την ίδια απόφαση έλαβε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι εκπαιδευτικοί επικρίνουν το γεγονός πως η κ. Διαμαντοπούλου ανάμεσα στις συναντήσεις της θα βρεθεί με αιρετούς του κλάδου αλλά όχι με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και επισημαίνουν πως «η Υπουργός αντί να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα επέλεξε την «τακτική» των μονομερών αποφάσεων και τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δήθεν ευθύνονται για τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου