ΤΟΠΙΚΑ

Δώρο ζωής από 48χρονο Βολιώτη

δώρο-ζωής-από-48χρονο-βολιώτη-489776

Τα όργανα του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΜΒ που υπέκυψε από εγκεφαλικό θα μεταμοσχευθούν

Ακόμη ένας συνάνθρωπός μας από το Βόλο με το θάνατό του χαρίζει ζωή σε άλλους ανθρώπους. Η οικογένεια του 48χρονου Αχιλλέα Τσιακάρα, από το Διμήνι, που έσβησε προχθές μετά από δεκαήμερη μάχη με το θάνατο από εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Η απόφασή τους γνωστοποιήθηκε προχθές στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπανικολάου όπου νοσηλεύονταν και «χαιρετίστηκε» με μεγάλη ικανοποίηση από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόκειται για τη δεύτερη δωρεά οργάνων μέσα στο 2014, μετά τη «γέφυρα ζωής» που είχε στηθεί αρχές του χρόνου για να σωθούν οκτώ άνθρωποι που έγιναν λήπτες της δωρεάς οργάνων του 22χρονου Γιάννη Σανίδα από τη Νέα Αγχίαλο, που υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο άτυχος 48χρονος υπέκυψε προχθές το απόγευμα μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ήταν υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ, εργάζονταν ως οδηγός στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού και ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Το άγγελμα του θανάτου του βύθισε την υπηρεσία του στο πένθος, καθώς όλοι οι συνάδελφοί του είχαν μόνο καλά λόγια να πούνε για το συνάδελφό τους.

Συντετριμμένοι η σύζυγός του και οι γονείς του, παρά τον ανείπωτο πόνο τους για τον απροσδόκητο θάνατο του δικούς τους ανθρώπου, ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι επιθυμία του εκλιπόντος αλλά και δική τους είναι να γίνει δωρεά οργάνων. Αμέσως κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση από ομάδα έμπειρων στις μεταμοσχεύσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονταν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λήπτες των οργάνων και τα κέντρα που θα γίνουν οι μεταμοσχεύσεις, θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη «γέφυρα ζωής» που στήνεται από τις αρχές του χρόνου, για να σωθούν συνάνθρωποί μας με δότες Βολιώτες που έχασαν τη ζωή τους.

Η κηδεία του άτυχου 48χρονου θα γίνει σήμερα από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στις 3 το μεσημέρι, όπου συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

«Ανοιξε δρόμους… ο Γιάννης…

Στις 3 Ιανουαρίου, ο 21χρονος Γιάννης Σανίδας από τη Νέα Αγχίαλο χάριζε ζωή με το θάνατό του από εγκεφαλική αιμορραγία.

Με τη γέφυρα ζωής που στήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου έσωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στην Ελλάδα και την Αυστρία, όπου έγινε η μεταμόσχευση πνευμόνων σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Βιέννης. Με την καρδιά του Γιάννη «ζει» πλέον ένας 58χρονος που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο ανεπάρκειας και η μεταμόσχευση έγινε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ οι νεφροί δόθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Λαϊκό της Αθήνας, και το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και ομάδα των ιατρών του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας παρέλαβε επίσης τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών, για να μεταμοσχευθούν σε λήπτες που περιμένουν εδώ και μεγάλο διάστημα σε λίστα αναμονής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου