ΤΟΠΙΚΑ

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας

επαναλαμβανόμενες-στάσεις-εργασίας-487545

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην COCA- COLA αποφάσισε το σωματείο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Τμήματος παραγωγής χυμών από το εργοστάσιο του Βόλου. Οι 3ωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στο τέλος της κάθε βάρδιας με το σωματείο να δηλώνει αποφασισμένο να παλέψει μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια και να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

«Καταδικάζουμε- επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- τις πρακτικές εκβιασμού και εκφοβισμού ή άλλως γενναιόδωρες προσφορές για να σπάσουν τον αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα δώσουμε έντιμα τον αγώνα μας χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο».

Χθες με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην COCA- COLAη Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας που επισημαίνει ότι «Με όχημα την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων η COCA- COLA στοχεύει στην αντικατάσταση τους από νέους με μισθό 300-400 ευρώ. Έτσι ξεπερνά τον περιορισμό για τις ομαδικές απολύσεις και όπως κάνει πάντα το κεφάλαιο, αμέσως μετά με πρόσχημα αυτούς τους μισθούς, θα προσπαθήσει να μειώσει και τους υπόλοιπους».

Επίσης η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σημειώνει ότι «Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά όλης της εργατικής τάξης» και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης που επίσης εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της COCA- COLA στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου