ΤΟΠΙΚΑ

Οι αποχωρήσεις είναι απολύσεις

οι-αποχωρήσεις-είναι-απολύσεις-493321

Σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην COCA- COLA, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να πιέσουν την εταιρεία να ανακαλέσει την κατάργηση του Τμήματος χυμών από το εργοστάσιο του Βόλου, αλλά και το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων που έχει στόχο την αποχώρηση 52 εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του σωματείου Λάζαρος Τσελεπής, επιτέθηκε χθες στην εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι όσα ανακοίνωσε περί επενδύσεων δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, αμφισβήτησε ότι μπορούν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις σε Σχηματάρι και Αίγιο και απέδωσε τις ανακοινώσεις σε μία προσπάθεια της εταιρείας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ώστε να «πέσουν μαλακά» η κατάργηση του τμήματος χυμών και οι αποχωρήσεις των 52 εργαζομένων. Υποστήριξε επίσης ότι είναι απαράδεκτο μία εταιρεία που παρουσιάζει κέρδη 238 εκ. κέρδη να καταργεί ένα ολόκληρο τμήμα, στέλνοντας ουσιαστικά όπως είπε στην ανεργία 52 άτομα με το σύστημα της οικειοθελής αποχώρησης.

«Για εμάς δεν υπάρχουν οικειοθελείς αποχωρήσεις παρά μόνο απολύσεις. Και εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει συρρίκνωση του προσωπικού για κανέναν λόγο.

Τα επιχειρήματα που προβάλλει η εταιρεία είναι αβάσιμα», σημείωσε ο κ. Τσελεπής, χθες, μιλώντας στη γενική συνέλευση και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο. Μάλιστα, αφού έγινε αναφορά σε όλα τα ντεσού, όσον αφορά το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων, έτσι όπως παρουσιάζεται από την εταιρεία, επισημάνθηκε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι το Δ.Σ θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει εργαζόμενους, μέχρι 27 Ιανουαρίου, που λήγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα: «όποιος όμως μετά τις 27 Ιανουαρίου αποχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο θα θεωρηθεί προδότης…» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Το σωματείο των εργαζομένων καλεί την εταιρεία να αναθεωρήσει τα σχέδιά της, ενώ σήμερα μετά την εξουσιοδότηση στη γενική συνέλευση το Δ.Σ του σωματείου θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων και χρονικά πως θα εξελιχτούν το επόμενο διάστημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου