ΤΟΠΙΚΑ

Νέες στάσεις εργασίας στην COCA- COLA

νέες-στάσεις-εργασίας-στην-coca-cola-491391

Νέες στάσεις εργασίας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε σε χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στην COCACOLA. Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα το σωματείο θα επανακαθορίζει τη στάση του ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στο ψήφισμα εξάλλου της έκτακτης συνέλευσης των εργαζομένων, καταγγέλλεται η εταιρεία για «απαράδεκτη, αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά που με πρωτοφανείς ενέργειες και μεθοδεύσεις κλείνει τρία τμήματα παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου και καταργεί 52 θέσεις εργασίας, στέλνοντας -όπως τονίζεται- στην ανεργία τους εργαζόμενους, προσθέτοντας τους στους εκατοντάδες απολυμένους των προηγούμενων ετών, προωθώντας και υλοποιώντας τα σχέδια της για εργολαβοποίηση τμημάτων και στις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα από Βουλγαρία και άλλες χώρες. Σκοπός της είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για πλήρη υποταγή στα σχέδια τους που μόνο σκοπό έχουν πάνω από όλα τα κέρδη τους». Καλεί εξάλλου την εταιρεία να ανακαλέσει τα σχέδιά της και να κρατήσει ανοιχτά όλα τα τμήματα διατηρώντας όλες τις θέσεις εργασίας.

Χθες, επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με ψήφισμα ομόφωνα κατήγγειλε την απόφαση της coca cola να προχωρήσει σε 52 απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου, ονομάζοντας τες «οικοιοθελείς αποχωρήσεις».

«Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική Coca Cola κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσιά της.

Καλούμε τους συναδέλφους στη coca cola, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματεί,ο να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας και να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας που είναι θέσεις με κατακτήσεις και δικαιώματα, τα οποία παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές και έχουμε χρέος να τις παραδώσουμε στα παιδιά μας, διευρύνοντάς τες .

Να μην επιτρέψουμε στα παιδιά μας να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα με 300 ευρώ μηνιάτικο σε συνθήκες γαλέρας.

Γιατί είναι σίγουρο ότι η πολυεθνική θα αντικαταστήσει τις 52 θέσεις εργασίας με νέους εργαζόμενους των 300 ευρώ ή εργολαβοποιώντας τα τμήματα με χαμηλού κόστους εργαζόμενους», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου