ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο ακαθάρτων αποκτά ο Συνοικισμός Ρομά στο Αλιβέρι

δίκτυο-ακαθάρτων-αποκτά-ο-συνοικισμό-487475

Η σύναψη σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι, με προϋπολογισμό 369.000 ευρώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται, η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, η βελτίωση του επιπέδου ζωής και η προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων των ευπαθών ομάδων στον οικισμό Αλιβέρι της Ν. Ιωνίας, όπου κυρίως κατοικούν ΡΟΜΑ, και γενικότερα συμβάλλει στη γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση.

«Συνεχίζουμε στο στόχο που θέσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε από το Φθινόπωρο του 2011, για την υλοποίηση έργων σε περιοχές Ρομά, σε συνεργασία τόσο με τους κατοίκους των περιοχών αυτών, όσο και με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης πρόσθεσε ότι «η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την διαβίωση των οικιστών, καθώς τα λύματα θα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο και θα οδηγούνται για επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω του ήδη υφισταμένου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που σήμερα μεταφέρει στις ΕΕΛ τα λύματα των Μελισσατίκων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου