ΤΟΠΙΚΑ

Αποφυλακίζεται η Μαρία Τέντα

αποφυλακίζεται-η-μαρία-τέντα-485271

Αποφυλακίζεται εντός του προσεχούς διμήνου η Μαρία Τέντα, η οποία παραμένει κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές των Θηβών εδώ και 8,5 έτη για την υπόθεση δολοφονίας του συζύγου της Αχιλλέα Τέντα τον Δεκέμβριο του 2002.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, όπου επέστρεψε για να δικαστεί εκ νέου η Μαρία Τέντα μετά από παραπομπή της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, της επέβαλε κάθειρξη 21 ετών, ακυρώνοντας την ισόβια κάθειρξη που της είχε επιβληθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Το Εφετείο Λάρισας της επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό των συνηγόρων της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.

Ως γνωστόν η Μαρία Τέντα είχε φυλακιστεί τον Απρίλιο του 2001 με την κατηγορία ότι μαζί με τον εραστή της Νικόλαο Κωτούλα είχαν δολοφονήσει το σύζυγο της Μαρίας, Αχιλλέα, και είχαν πετάξει το πτώμα του σε πηγάδι, όπου βρέθηκε τέσσερις μήνες μετά.

Ωστόσο επειδή η Μαρία Τέντα εργάστηκε στο φαρμακείο της φυλακής και σε συνδυασμό ότι η ποινή των 20 ετών υπολογίζεται στα 3/5, μεταφράζεται σε συνολική ποινή 12 ετών συνολικά και την οποία έχει εκτίσει στο σύνολό της. Στη τελευταία δίκη που έγινε στο Εφετείο της Λάρισας παραβρέθηκαν και τα δύο παιδιά της τα οποία παρέστησαν ως πολιτική αγωγή και ζήτησαν την καταδίκη της.

Η υπόθεση έφθασε και πάλι ενώπιον του Εφετείου Λάρισας, μετά την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης του ίδιου Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου