ΤΟΠΙΚΑ

Συμπαράσταση στους πυρόπληκτους ~ Πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

συμπαράσταση-στους-πυρόπληκτους-πρω-481347

Η τοπική Εκκλησία, φορείς και σύλλογοι εκδηλώνουν την στήριξή τους στους πληγέντες των πυρκαγιών συγκεντρώνοντας τρόφιμα και φάρμακα

Συγκινητικό κύμα συμπαράστασης εκδηλώνεται από την Μαγνησία για τους πυρόπληκτους, με φορείς και ιδιώτες να ανοίγουν μια τεράστια αγκαλιά, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται «Ο Εσταυρωμένος» για να στηρίξει τους πυροπαθείς της Εύβοιας. Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Δ.Σ. και του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, απέστειλε σχετική επιστολή στον Μητροπολίτη Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η πρόθεση συνδρομής της τοπικής Εκκλησίας στους πυροπαθείς της Εύβοιας, που δοκιμάζονται σκληρά, με τον π. Θεόδωρο να υπογραμμίζει: «Θα θέλαμε κι εμείς να βοηθήσουμε τις προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, θέτοντας όλες τις κοινωνικές μας δομές στη διάθεσή Σας. Εχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα να σας αποστείλουμε άμεσα, με αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, διάφορα αναγκαία είδη – υλικά, όπως: κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.λ.π.), ενδύματα (παιδικά και γυναικεία), είδη καθαριότητος, τρόφιμα (ή και διατακτικές για την αγορά τους) κ.α. Είμαστε στη διάθεσή Σας…».

Υλικό για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, που προτείνει στα μέλη του να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμακευτικού και παραφαρμακευτικού υλικού για βοήθεια των πυρόπληκτων κατοίκων της Βορείου Εύβοιας και όχι μόνο.

«Και αυτή τη φορά η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί μέσω των δύο φαρμακοποθηκών της περιοχής μας, τις οποίες ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για τη βοήθειά τους» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί μέχρι μεθαύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου στις 14.00 και περιλαμβάνει, σύμφωνα με την λίστα του Δήμου Αιδηψού – Ιστιαίας: Είδη ατομικής υγιεινής, χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, μωρομάντηλα, πάνες βρεφικές, πετσέτες προσώπου, φαρμακευτικό υλικό, τεχνητά δάκρυα, κρέμες ενυδατικές, κρέμες για εγκαύματα, φορητό οξυγόνο(Ο-PUR), παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η προσπάθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές. Το τμήμα Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ζητά τη βοήθεια του κόσμου σε υλικά, για να προωθηθούν στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ γενικά το τμήμα κοινωνικής μέριμνας βοηθάει στην καθημερινότητα, σε στενή συνεργασία με φορείς και κόσμο και βοηθά πολλές ανήμπορες οικογένειες.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: Παγοκύστες, ισοθερμικά τσαντάκια , φορητά ψυγειάκια, κολλύρια, φυσικά δάκρυα, αντιβιοτικές και ενυδατικές μάσκες, παυσίπονα , ασπιρίνες , salospir, οξυγόνο μιας χρήσης, γάζες, πάνες μωρών, ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, ξηρά τροφή, φρυγανιές, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν και ότι άλλο σ’ αυτή τη μορφή μπορεί να δοθεί σε ενήλικες και παιδιά, χωρίς να χρειάζεται να μαγειρευτεί, χυμούς, γάλα εβαπορέ και ζωοτροφές.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται, παράλληλα, για την στήριξη των σεισμοπαθών, από τον Δήμο Σκοπέλου. Για τους δημότες που διαμένουν στην κοινότητα της Σκοπέλου, το σημείο συγκέντρωσης βοήθειας ορίστηκε στον χώρο του «ΞΕΝΙΑ» από τις 09:00 έως 14:00.

Για τους δημότες που διαμένουν στην κοινότητα της Γλώσσας, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί στην Κοινότητα της Γλώσσας, σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Νίκο Βαφίνη, στα τηλέφωνα 6981219192 και 2424033502.

Για τους δημότες που διαμένουν στην κοινότητα του Ελιους, τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν στην Κοινότητα του Ελιους σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Σταματούλα Κουκορίνη – Φύβγα, στο τηλέφωνο 6983717851.

Φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώθηκε, στο μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος Οδηγισμού και στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει, για στην στήριξη των πυρόπληκτων. Το υλικό που συγκεντρώθηκε έχει σταλεί ήδη στην Εύβοια, μετά από συντονισμένες προσπάθειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου