ΤΟΠΙΚΑ

«Ερχεται μεγάλη… μπόρα»: Αυξάνονται όσοι θα χρειαστούν βασική βοήθεια

ερχεται-μεγάλη-μπόρα-αυξάνονται-ό-812659

Προβλέπει η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία έχει ήδη αρχίσει εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, δωροεπιταγών, αλλά και παιχνιδιών για παιδιά ενόψει Χριστουγέννων

«Ερχεται μεγάλη… μπόρα» παρατηρεί η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη διαβάζοντας τα «σημάδια» του δεύτερου lockdown, που βιώνει η τοπική κοινωνία στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Ανθρωποι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν απασχολήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για να ζητήσουν βοήθεια εντάσσονται το τελευταίο διάστημα στις λίστες της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για ένα πιάτο φαγητού καθημερινά!

Ηδη με πρωτοβουλία της κ. Μορφογιάννη έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση τροφίμων, δωροεπιταγών αλλά και παιχνιδιών για τα μικρά παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη ενόψει Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ίδια εκτός από τους 840 μοναχικούς, ηλικιωμένους και ανήμπορους που καθημερινά εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κυρίως με την παράδοση του καθημερινού φαγητού, επιπλέον 70 οικογένειες Βολιωτών- θύματα της οικονομικής κρίσης που επιδεινώθηκε από την πανδημία στηρίζοντας με την παροχή μερίδων φαγητού.

Το τελευταίο δίμηνο, μετά το πρώτο lockdown συνολικά 20 οικογένειες με γονείς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και τα μέτρα που λήφθηκαν συντηρούνται με ένα πιάτο καθημερινό φαγητό για να μπορέσουν να μείνουν στο σπίτι τους. «Πρόκειται για εν δυνάμει ανέργους τους οποίους συντηρούμε στα σπίτια τους για να μην καταλήξουν στους Ξενώνες Αστέγων», εξηγεί η κ. Μορφογιάννη.

Επιπλέον 50 οικογένειες σχεδόν 100 άτομα προέκυψαν με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας.

«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά σε οικογένειες που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Ένα πιάτο φαγητό κι ένα παιχνίδια για τα παιδιά για τις γιορτές των Χριστουγέννων», αναφέρει η κ. Μορφογιάννη.

Στην εκστρατεία έχουν ήδη ανταποκριθεί η εταιρεία Στάμος Α.Ε. Βιομηχανία Τυροπιτοειδών, η Χαρούλα Χαριωτάκη, η εταιρεία Δημήτρη Κραβαρίτη – Εξοπλισμός Εστίασης, η ΤΚ Farma Group, η Pharmnet.gr και το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» που παρά τις δυσκολίες που και οι ίδιοι βιώνουν καλούν να τα μέλη τους να συνεισφέρουν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Μορφογιάννη έχει στείλει επιστολές στα σούπερ μάρκετ για τη διάθεση παιχνιδιών από αυτά που καλούνται να αποσύρουν από τα ράφια τους για τα παιδιά των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ηλικίας από 6 μηνών έως 16 ετών αλλά και για τα παιδιά του Ξενώνα Αστέγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου