ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός στην Εφορία Νέας Ιωνίας

πανικός-στην-εφορία-νέας-ιωνίας-48132

Πανικός από χθες στην Εφορία της Νέας Ιωνίας, αφού από νωρίς το πρωί μεγάλα φορτηγά άρχισαν να ξεφορτώνουν σε μεγάλους σάκους τα χιλιάδες αρχεία της Εφορίας Αλμυρού, η οποία ως γνωστόν καταργήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μπροστά από το κτήριο της οδού Αγίου Νεκταρίου δίπλα στον ομώνυμο ιερό ναό.

Είναι μία τρέλα αυτό που βιώνουμε, μας είπε χθες το πρωί εμφανώς αγχωμένη η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Μελίνα Κομπορόζου, αφού όλα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι αργά σήμερα το βράδυ. Και αυτό γιατί η ΔΟΥ θα πρέπει να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της αύριο το πρωί για τις συναλλαγές της με το κοινό. Σημειώνεται πως λόγω της μετεγκατάστασής της ΔΟΥ Αλμυρού η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας παραμένει κλειστή από την περασμένη Δευτέρα.

Τις τελευταίες μέρες δουλεύουμε μέχρι τις οκτώ το βράδυ, σε μία προσπάθεια να διευθετήσουμε σε ράφια τους φακέλους από τους δέκα χιλιάδες φορολογούμενους (επαγγελματίες και μισθωτοί) που εξυπηρετούσε μέχρι την περασμένη Παρασκευή η ΔΟΥ Αλμυρού. Όπως διευκρινίζει η πρώην, πλέον, προϊσταμένη της ΔΟΥ Αλμυρού Ελένη Κοπάνου, για τους επαγγελματίες τα αρχεία που τηρούνται και μεταφέρονται στη Νέα Ιωνία είναι στοιχεία που χρονολογούνται από το 1990 περίπου, ενώ για τους μισθωτούς τα στοιχεία που τηρούνται είναι από το 2000 και εντεύθεν.

Την ίδια ώρα η μετακόμιση των αρχείων και του κινητού εξοπλισμού από τον Αλμυρό στη Νέα Ιωνία γίνεται μετ΄ εμποδίων καθώς η χωροθέτηση του κτηρίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους άντρες της μεταφορικής εταιρίας για την έξοδό τους από το κτήριο και στη συνέχεια τη φόρτωσή τους στα φορτηγά. Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω της μεταφοράς της ΔΟΥ χθες το πρωί υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από οδηγούς για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Βασιλέως Κωνσταντίνου στον Αλμυρό.

Σημειώνεται πως μερικά από τα αρχεία της πρώην ΔΟΥ Αλμυρού μεταφέρονται και στο Κρόκιο, εκεί όπου εφεξής σε κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος Αλμυρού θα λειτουργεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα εξυπηρετεί τις πιο βασικές υπηρεσίες των συναλλασσόμενων από την ευρύτερη επαρχία του Αλμυρού.

Σημειώνεται πως η απορρόφηση των ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου από τη ΔΟΥ ανεστάλη προς το παρόν, καθώς δόθηκε παράτασή τους μέχρι τις 18 Μαρτίου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου