ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις γιατρών για τη νέα συνταγογράφηση

αντιδράσεις-γιατρών-για-τη-νέα-συνταγ-480439

Κατά του πλαφόν συνταγογράφησης με το πλαίσιο που τίθεται ανά γιατρό και όχι ανά ειδικότητα τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας που χαρακτηρίζει «πρόχειρο, αποσπασματικό κι αναποτελεσματικό το μέτρο» και προβλέπει ότι θα προκαλέσει προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο τομέτροαυτόείναι άδικο για τους ασφαλισμένους, επειδήτους στερεί τη δυνατότητα, να γράψουν τα φάρμακά τους (ειδικά οι ευπαθείς ομάδες), σε γιατρούς, πουέχουν ακόμη ανοιχτό πλαφόν επισκέψεων, έχουν όμως φτάσει το αυθαίρετο νέο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Επίσης όπως υποστηρίζεται από τον ΙΣΜ, το «μέτρο είναι άδικο για τους νέους γιατρούςκαι για τους συνειδητούςπαλαιότερους, διότι αυθαίρετα και οριζόντια, τους αναγκάζει να μειώσουν τη συνταγογράφηση τους σε επίπεδα 20% κάτω, από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

ΟΙατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δηλώνει ότι είναι υπέρτης λελογισμένης συνταγογράφησης, και της αναγραφής παρακλινικών εξετάσεων, αρκεί τα όρια να είναι ευδιάκριτα, επιστημονικά κατοχυρωμένα, δίκαια, αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς και να στοχεύουν στην εξασφάλιση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ασθενών και στην αξιοπρεπή επαγγελματική εργασίατων λειτουργών της υγείας.

Τέλος ζητά με επίταση, τα κριτήριανα είναι αμιγώς επιστημονικά και διάφανα κι όχι λογιστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου