ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν οι γιατροί Ι. Μερίδου και Σ. Κούντριας

τιμήθηκαν-οι-γιατροί-ι-μερίδου-και-σ-κ-483590

Οι γιατροί Ιωάννα Βαρακλιώτου – Μερίδου και Θανάσης Κούντριας βραβεύθηκαν χθες το απόγευμα από το Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και ως αναγνώριση της προσφοράς τους, στο πλαίσιο της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου αλλά και του εορτασμού των 30 χρόνων της ύπαρξής του, που πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση ο σύλλογος αριθμεί περίπου 4.000 μέλη και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων του Νομού και γι’ αυτό έχει αναγνωριστεί πανελληνίως ως σύλλογος- πρότυπο στον τομέα του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι στην τριακονταετή πορεία του, πρωτοπόρος στο αιμοδοτικό κίνημα της χώρας έδωσε απτά δείγματα εθελοντικής προσφοράς συμβάλλοντας στην επάρκεια αίματος του Νοσοκομείου Βόλου, προβάλλοντας τον εθελοντισμό και ενημερώνοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς του τόπου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γελαγώτης τόνισε : «Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη την τριαντάχρονη αιμοδοτική προσπάθεια του συλλόγου αφενός απονέμοντας αναμνηστικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη που έχουν έναν ορισμένο αριθμό αιμοδοσιών, ως αναγνώριση της προσφοράς τους αλλά και ως δημιουργία κινήτρων για τα άλλα μέλη προκειμένου να συνεχίσουν την αιμοδοτική τους προσπάθεια αφετέρου δε δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση εκτός των τακτικών αιμοδοτών και σε εκείνους που προσδοκά να γίνουν μελλοντικά εθελοντές αιμοδότες, τους μαθητές των σχολείων της περιοχής».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τη Σχολή Ελληνικής Μουσικής Παύλου Πλάκα.

Με επιτυχία η πρώτη αιμοδοσία

Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη αιμοδοσία για το έτος 2014 στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 25 φιάλες αίματος, οι οποίες παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου