ΤΟΠΙΚΑ

Ελέγχονται τα πτυχία εκπαιδευτικών ~ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ελέγχονται-τα-πτυχία-εκπαιδευτικών-μ-480465

Στο μικροσκόπιο 3.000 πτυχία καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών στη Μαγνησία

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα πτυχία 3.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους. Ο έλεγχος που ξεκίνησε από υπαλλήλους των δύο διευθύνσεων εκπαίδευσης, μετά από έγγραφη εντολή του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Τις τελευταίες ημέρες στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί προκειμένου να ασχοληθούν με τον έλεγχο των πτυχίων των εκπαιδευτικών. Οι προσωπικοί φάκελοι περίπου 1.500 νηπιαγωγών, δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ισάριθμων καθηγητών, ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλο.

Φωτοτυπούνται τα πτυχία, συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία και αποστέλλονται για έλεγχο νομιμότητας, στις εκδοθείσες αρχές, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αναντιστοιχίες και άρα ενδεχόμενο ύπαρξης πτυχίων- «μαϊμού», με βάση τα οποία προσλήφθηκαν στο δημόσιο.

Την εντολή ελέγχου για τη διαπίστωση της νομιμότητας των πτυχίων των εκπαιδευτικών έστειλε εγγράφως προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, δίνοντας χρονοδιάγραμμα τριών μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι δύο διευθύνσεις περιμένουν απαντήσεις από τις αρχές από τις οποίες εκδόθηκαν τα πτυχία, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τους υπηρεσιακούς φακέλους των εκπαιδευτικών.

Η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα συνδικαλιστικά στελέχη των δύο κλάδων.

«Η ολοκλήρωση του ελέγχου θα αποδείξει ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας βρίσκονται όλοι νόμιμα στις θέσεις τους», εξέφρασε τη βεβαιότητα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Περισσότερο καχύποπτος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. «Είμαστε καχύποπτοι ακόμη και για διοικητικές ενέργειες που φυσιολογικά βοηθούν στην ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου. Διερευνούμε το θέμα και τυχόν κακόβουλες προθέσεις», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν ξέρει τι έχει στο βάθος του μυαλού του το Υπουργείο, μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου