ΤΟΠΙΚΑ

Κοιμήθηκε σεβάσμιος κληρικός, κτήτορας του Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας

κοιμήθηκε-σεβάσμιος-κληρικός-κτήτορ-475549

Εφυγε από τη ζωή ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος σε ηλικία 89 ετών

Κοιμήθηκε χθες σε ηλικία 89 ετών ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Φουτζόπουλος, εκλεκτός και πολύ αγαπητός κληρικός της τοπικής Εκκλησίας, με πολύ μεγάλη προσφορά και πολύ πολύπλευρο έργο.

Γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ο εκλιπών ιερέας γεννήθηκε το 1932 στη Βαμβακού Φαρσάλων – Λαρίσης και ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου. Το 1975 κατέστη και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε τον Ιούλιο του 1958 και πρεσβύτερος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κυρό Δαμασκηνό. Υπηρέτησε διαδοχικά σε πολλές ενορίες, όπως στον Αγιο Γεώργιο Ανατολής Αγιάς, στον Αγιο Γεώργιο Νέας Αγχιάλου, στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς, στη Βυζίτσα, στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου, στον Αγιο Κωνσταντίνο Βόλου, ενώ από το 1982 τοποθετήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, του οποίου υπήρξε κτήτορας.

Από το 2002, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διακονία της Εκκλησίας, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Κατά την θεία λειτουργία της πανηγύρεως του Αγίου Νεκταρίου, τον Νοέμβριο του 2012, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, είχε την ευκαιρία να τιμήσει τον εκλιπόντα, όντας επί χρόνια προϊστάμενος και κτήτορας του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος. Στην ομιλία του, εκθείασε το έργο του σεβάσμιου πρεσβυτέρου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή θυσιαστική του προσφορά στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου. Στο πρόσωπό του, επίσης, τίμησε και όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του ιερού ναού και στάθηκαν κοντά του, τα προηγούμενα χρόνια, για την πραγματοποίηση του πολύπλευρου ενοριακού έργου.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Δημοσθένους θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 11.00π.μ. στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου. Θα προηγηθεί νωρίτερα η τέλεση του όρθρου και της θείας λειτουργίας ενώπιον του σκηνώματός του.

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου