ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος σε αρνητές: Να μην «δαιμονοποιείται» ο εμβολιασμός

μητροπολίτης-δημητριάδος-σε-αρνητές-489983

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της ναυτικής εβδομάδας λόγω της πανδημίας

Σαφής η θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος υπέρ του εμβολιασμού, με την τοπική Εκκλησία να ματαιώνει προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τον κ. Ιγνάτιο να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχει μια «δαιμονοποίηση» του εμβολιασμού, που πιστεύω ότι είναι ένας μεγάλος πειρασμός για τους ανθρώπους και δεν θα πρέπει να ενδώσουν».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλευρό της επιστήμης η Εκκλησία, συμπαρατάσσεται με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας, ματαιώνοντας προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Μετά την ακύρωση, για δεύτερη χρονιά, των εκδηλώσεων λόγου και μουσικής που πραγματοποιούνταν σε προαύλιους χώρους ναών, μετά της Αυγουστιάτικες παρακλήσεις, και η ναυτική εβδομάδα βρίσκεται στην ίδια «ρότα».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Σεβασμιότατος υπογράμμισε ότι ελήφθη χθες η απόφαση για ματαίωση των εκδηλώσεων της ναυτικής εβδομάδας, που ήταν προγραμματισμένες τον Σεπτέμβριο, με φορέα διοργάνωσης την «Μαγνήτων Κιβωτό» της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι δύο προαναφερθέντες κύκλοι εκδηλώσεων που ματαιώνονται για δεύτερη χρονιά, αποτελούν θεσμό για την τοπική εκκλησία και ειδικότερα για τον φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος, με τον κ. Ιγνάτιο να επισημαίνει ότι «λόγω της πανδημίας, κρατάμε μόνο την παράκληση στην Παναγία».

Ερωτηθείς σχετικά ο Σεβασμιότατος, υπογράμμισε ότι «είναι μια συνετή απόφαση, έχοντας την ευθύνη να μην δημιουργήσουμε καμία προϋπόθεση οποιασδήποτε συνάθροισης ανθρώπων, στην οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί ο ιός. Ελπίζουμε ότι του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις, όπως κάθε φορά».

Σε κοινή γραμμή πλεύσης με την επιστήμη η Εκκλησία, με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που διαβάστηκε στους ναούς πριν από δύο εβδομάδες και το φυλλάδιο με ερωτοαπαντήσεις για τον εμβολιασμό που βρίσκονται στην διάθεση των πιστών, να υπογραμμίζουν την κοινή θέση υπέρ του εμβολιασμού.

«Διαπιστώνω ότι όσοι παρακολουθούν τις Ακολουθίες, φέρουν την μάσκα οπωσδήποτε και επίσης πολλοί αποφάσισαν, και το ξέρω αυτό και προσωπικά, να εμβολιαστούν, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα» παρατήρησε ο κ. Ιγνάτιος.

Το μήνυμα που μεταφέρει στον κόσμο μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είναι ότι «πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια. Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με κάθε προσφερόμενο τρόπο, με την τήρηση των μέτρων και με τον εμβολιασμό, και ελπίζω ότι, επιτέλους, από το φθινόπωρο και μετά, θα μπορούμε να λειτουργήσουμε έστω με μια κανονικότητα που θα μας επιτρέπει να κάνουμε τα βασικά πράγματα στη ζωή μας, όπως θέλουμε».

Κλείνοντας, ο κ. Ιγνάτιος εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ επεσήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα, πάντως, δεν θα είναι όπως πέρυσι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου