ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε ευρώ πλέον το εισιτήριο στο Νοσοκομείο

πέντε-ευρώ-πλέον-το-εισιτήριο-στο-νοσο-851206

Μετά τις αυξήσεις στα μέσα μεταφοράς ήρθε και η αύξηση στο εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Τα 3 ευρώ που κατέβαλλαν οι ασθενείς από χθες θεωρούνται παρελθόν και όσοι επισκέπτονται από σήμερα το Νοσοκομείο του Βόλου θα πρέπει να πληρώνουν 5 ευρώ εάν θέλουν να εξεταστούν.

Χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος έδωσε διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με το εξέταστρο στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας και με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε, μεταξύ άλλων, και στους διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι όλοι όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 ως αμοιβή εξετάστρων 5 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος σημείωσε πως δεν αντιλήφθηκε χθες να έχει σταλεί η εν λόγω εγκύκλιος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ήταν αναμενόμενη η αύξηση αυτή του εισιτηρίου, καθώς αρχικά το Υπουργείο είχε διαρρεύσει πως οι ασθενείς θα έπρεπε να καταβάλλουν εάν θέλουν να εξεταστούν 10 ευρώ.

«Από 10 ευρώ που έλεγαν αρχικά το έβαλαν το εισιτήριο 3 ευρώ για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις. Τώρα είπαν 5 ευρώ και είναι σίγουρο πως σε λίγο χρονικό διάστημα η πρώτη τους απόφαση θα γίνει πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.

Βέβαια ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ανέφερε πως οι ασθενείς δεν έχουν αντιδράσει για το εισιτήριο των 3 ευρώ, καθώς αναγνωρίζουν πως μία εξέταση εκτός Νοσοκομείου στοιχίζει δεκάδες ευρώ.

Επιφυλάξεις για την εν λόγω εγκύκλιο κράτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα αυξηθεί το εισιτήριο για το Νοσοκομείο. Πώς θα αντέξει ο κόσμος;» ήταν η δήλωση του κ. Αναστασίου στο άκουσμα και μόνο της ανακοίνωσης του Υπουργού.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα ενημερωθεί σήμερα κι αν όντως ισχύει η αύξηση αυτή στο εισιτήριο, τότε ο Σύλλογος θα προβεί σε δηλώσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων είναι πολλές και καθημερινές όχι τόσο στο Αχιλλοπούλειο, όσο στα Κέντρα Υγείας.

Η κ. Νέλλη Χονδρογιάννη είχε σημειώσει πως το εισιτήριο των 3 ευρώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους κόλπους των εργαζομένων όλων των Κέντρων Υγείας, όσο και στους ασθενείς.

«Οι περισσότεροι ασθενείς αντιδρούν στην καταβολή των 3 ευρώ και αντιδρούν έντονα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση δεχόμαστε τα παράπονά τους, τα οποία είναι κατανοητά», δήλωσε προ εβδομάδων η κ. Χονδρογιάννη.

Οι αντιδράσεις όμως επηρεάζουν και τους εργαζομένους. Οι απόψεις διίστανται, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που στηρίζουν το εισιτήριο λέγοντας πως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να στηριχθεί το ΕΣΥ, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που πιστεύουν πως η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.

Η αύξηση του εισιτηρίου από 3 σε 5 ευρώ ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερες αντιδράσεις στα Κέντρα Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και οι εργαζόμενοι θα τεθούν ενάντια στη νέα αυτή αύξηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου