ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι στην κατάργηση αργιών

αντίθετοι-στην-κατάργηση-αργιών-851206

Ομαδικά πυρά από τους εμποροϋπαλλήλους στην προσπάθεια να καταργηθεί η αργία της Κυριακής και να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα τρεις Κυριακές το χρόνο. Οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας αλλά και σε επίπεδο Θεσσαλίας εκτιμούν ότι η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας αποτελεί ουσιαστικά «κερκόπορτα» προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωτική κατάργηση κάθε κυριακάτικης αργίας και της επιβολής λειτουργίας της αγοράς σε εξουθενωτικά ωράρια.

«Η εξέλιξη αυτή δεν θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση των εργαζομένων στο εμπόριο με την ένταση της μερικής απασχόλησης, της απλήρωτης δουλειάς, της ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας (με εξοντωτικό ωράριο εργασίας)» εκτιμούν οι σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλίας σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε και προβλέπουν ότι «εάν εφαρμοστεί θα βάλει στο περιθώριο και όλους τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους με πιθανότερη κατάληξη των κλείσιμό τους. Τα μέτρα αυτά θα «τονώσουν» μόνο τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλεμπόρους κατά παραγγελία των οποίων είναι. Επομένως με αφορμή την οικονομική κρίση θα προχωρήσουν παραπέρα τα αντεργατικά μέτρα και τον στόχο για επικράτηση μιας χούφτας μονοπωλίων στο χώρο του εμπορίου.

Οι τέσσερις θεσσαλικοί σύλλογοι υπολογίζουν ότι στη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών καταγράφηκαν ακόμη 100.000 άνεργοι στο εμπόριο, ενώ οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για 50.000 άνεργους.

Ζητούν μάλιστα από τις τοπικές αρχές στη Θεσσαλία, τον αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους Δημάρχους της Θεσσαλίας να μην υιοθετήσουν ή υπογράψουν ανάλογες αποφάσεις και επαναφέρουν τα αιτήματά τους για πλήρη και σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενιαίο ωράριο υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου