ΤΟΠΙΚΑ

Πέφτει το «κάστρο» κατά της αξιολόγησης

πέφτει-το-κάστρο-κατά-της-αξιολόγησ-453853

Καθηγητές από το Βόλο ταξίδεψαν στη Σκιάθο για να μη χάσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια

Από μέσα ετοιμάζεται να πέσει το «κάστρο» των καθηγητών της Μαγνησίας ενάντια στην αξιολόγηση.

Κι αυτό γιατί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, οπότε και είχε προγραμματιστεί διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την αξιολόγηση, μόνο δύο διευθυντές ακολούθησαν τη γραμμή αντίστασης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο μέτρο.

Από τους 11 Διευθυντές σχολικών μονάδων, που επρόκειτο να επιμορφωθούν, συμμετείχαν οι 9, ενώ αυτό που εξόργισε τα μέλη της ΕΛΜΕ ήταν το γεγονός ότι δύο διευθυντές σχολείων του Βόλου, που θα απουσίαζαν από τα σεμινάρια στη χερσαία Μαγνησία, ταξίδεψαν μέχρι τη Σκιάθο, προκειμένου να μην τα χάσουν.

Χθες, στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, αποφάσισε να εκδώσει σκληρό καταγγελτικό κείμενο όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και κατά των διευθυντών που συμμετείχαν, σπάζοντας το ενιαίο μέτωπο αγώνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από Δευτέρα, οι κινητοποιήσεις των διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι αγώνες μεταφέρονται στις 23, 24, 25 και 26 Ιουνίου έξω από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, όπου πρόκειται να επιμορφωθούν οι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της χερσαίας Μαγνησίας.

Για την αποτροπή της πραγματοποίησης των σεμιναρίων, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί και η ΕΛΜΕ από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται «να μην ενδώσουν στις εντολές του ΥΠΑΙΘ, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου