ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία γονέων και Εκκλησίας

συνεργασία-γονέων-και-εκκλησίας-453246

Τον κ. Ιγνάτιο επισκέφτηκε η Ενωση Συλλόγων Γονέων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Σε κοινό πεδίο δράσης και συνεργασίας, που μπορεί να αναπτυχθεί σε συγκεκριμένες βάσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κατέληξαν μέσα από συζήτηση που προηγήθηκε, τα μέλη του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής καταρχήν επικοινωνίας της Ενωσης, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για μία σειρά θεμάτων, που μπορούν να αποτελέσουν το πεδίο δράσης και αμοιβαίας συνεργασίας, μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων και της Μητρόπολης, με καταλυτικό και ουσιαστικό ρόλο της Ενωσης.

Από το Μητροπολίτη Δημητριάδος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμό του ιερέα του σχολείου που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μέσω του οποίου, προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, (με παροχή πρωινού, κ.α.), κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, όπου και εφόσον απαιτηθεί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης, έθεσαν υπόψη του Σεβασμιωτάτου, διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζονται στις σχολικές κοινότητες, ζητώντας την όποια πιθανή βοήθεια, μπορεί να δοθεί από την τοπική εκκλησία στο μέλλον, ενώ μεταξύ των προτεινόμενων από την πλευρά του κ. Ιγνατίου, ήταν και η συμβολή της Μητρόπολης στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για την ενημέρωση, μαθητών και γονέων.

Προτάθηκε παράλληλα ως πιθανό ενδεχόμενο, η δημιουργία και λειτουργία «Σχολής Γονέων» με ποικίλα θεματικά αντικείμενα, στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος γονείς, που θα ενδιαφέρονται κάθε φορά, για το αντίστοιχο θέμα.

Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση με το Σεβασμιώτατο, συμμετείχε και ο Νίκος Τσούκας, Γενικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού», του φορέα που δημιούργησε η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ το Δ.Σ. της Ενωσης, εκπροσώπησαν οι: Σπύρος Στεργίου, Ηλίας Κουτσερής, Εφη Διανέλλου και Θέμης Κορομπίλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου