ΤΟΠΙΚΑ

Προληπτικές παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς από την «Πρόταση Ζωής» – ΟΚΑΝΑ

προληπτικές-παρεμβάσεις-σε-εκπαιδευ-772079

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το 4ο σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων για το σχολικό έτος 2014-2015, στο πλαίσιο τουπρογράμματοςΑγωγής Υγείας «Το Σπίτι των Παιδιών», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Κώστας Χαλέβας, σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Η εφαρμογή του υλικού «Το Σπίτι των Παιδιών» που αφορά στην πρόληψη της παιδικής επιθετικότητας προσφέρει ένα πλαίσιο στο οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους που με την πρώτη ματιά δε σχετίζονται με την έκφραση της επιθετικότητας, συνδέονται όμως βαθύτερα με το είδος της συμπεριφοράς που υιοθετούν τα παιδιά σε καθημερινές καταστάσεις.

Το παραπάνω πρόγραμμα στη συνέχεια εφαρμόζεται εθελοντικά από τους εκπαιδευμένους δασκάλους σε μαθητές, με τη συνεχή υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου, μέσω μηνιαίων εποπτικών συναντήσεων, οι οποίες ξεκινούν μετά τη λήξη κάθε σεμιναρίου, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών κατά την εφαρμογή».

Τέλος, στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης που εφαρμόζει το Κέντρο Πρόληψης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 3ωρη ομιλία, μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αχιλλείου, με θέμα: «Επιθετικότητα- ενδοσχολική βία». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο του σχολείου, στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00.

Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων είναι οι κ.κ Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη, Μπακατσέλου Μαρία, Ψυχολόγος, Πετροπούλου Γεωργία, Κοινωνιολόγος και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου