ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα γονείς του 35ου Νηπιαγωγείου στα Αϊβαλιώτικα

σε-αναμμένα-κάρβουνα-γονείς-του-35ου-νηπ-457616

Διαμαρτύρονται για τη μεταστέγαση στα Αϊβαλιώτικα που προωθεί ο Δήμος Βόλου

Σε… αναμμένα κάρβουνα οι γονείς των λιλιπούτειων μαθητών του 35ου Νηπιαγωγείου στα Αϊβαλιώτικα, που σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου στη συνάντηση που είχε με συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς στο Δημαρχείο, στα τέλη Μαΐου, θα μεταφερθεί και θα λειτουργήσει στο κτίριο του Πολυδύναμου κέντρου ΚΑΠΗ.

Σήμερα, το νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το 28ο Δημοτικό Σχολείο στα Αϊβαλιώτικα, όπως όμως διαμαρτύρονται γονείς για να επιλυθεί το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αλυκών, κρίνεται αναγκαία η έξωση του νηπιαγωγείου. Το θέμα είχε απασχολήσει και πάλι την τοπική κοινωνία προ διετίας και τελικώς η μεταστέγαση δεν έγινε. Οι γονείς ξεκινούν και πάλι αγώνα ενάντια στο «διωγμό» του νηπιαγωγείου από το χώρο που στεγάζεται σήμερα. Εχουν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ κείμενο διαμαρτυρίας έχουν κοινοποιήσει και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου.

«Δεν αποδεχόμαστε τα παιδιά του νηπιαγωγείου να γίνονται μπαλάκι και να προτείνεται η μεταφορά τους κάθε λίγο από το ένα κτίριο στο άλλο, όταν αυτά τα παιδιά αυτό που χρειάζονται είναι ένα σταθερό περιβάλλον για να λειτουργήσουν. Η τοπική κοινωνία είναι εντελώς αντίθετη με τη μεταστέγαση. Το νηπιαγωγείο στα Αϊβαλιώτικα λειτουργεί άψογα. Δεν θα δεχθούμε το μόνιμο πρόβλημα της συνοικίας του Αγίου Στεφάνου όπου δεν υπάρχει σχολείο και του συνωστισμού στο 27ο Δημοτικό Σχολείο των Αλυκών να το μεταβιβάσετε στο 35ο Νηπιαγωγείο.

Το κτιριακό πρόβλημα του δημοτικού των Αλυκών δεν είναι πρόβλημα του νηπιαγωγείου. Δεν αποδεχόμαστε να διαλύσετε μια οργανωμένη σχολική μονάδα για να λύσετε το πρόβλημα μιας άλλης σχολικής μονάδας. Αν θα λυθεί βέβαια, κάνοντας έξωση των νηπίων από το σχολείο της γειτονιάς για το οποίο φορολογούμαστε ως δημότες», αναφέρουν οι γονείς.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο ότι το κτίριο στο οποίο προγραμματίζεται η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου είναι εντελώς ακατάλληλο για την ασφάλεια, την υγεία, τη διαβίωση και την εκπαίδευση των νηπίων. Μιλούν για υποβάθμιση του νηπιαγωγείου, για κίνδυνο ατυχήματος λόγω της στενότητας του χώρου και της δυσκολίας στην πρόσβαση. «Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς οι οικογένειες των παιδιών από τα Αίβαλιώτικα καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη αφού καθημερινά λόγω της αύξησης των χιλιομέτρων θα πρέπει πλέον να μετακινούνται με αυτοκίνητο», επισημαίνουν μεταξύ άλλων και υποστηρίζουν ότι οι αίθουσες δεν είναι κατάλληλες για νηπιαγωγείο και δεν υπάρχει αύλειος χώρος.

«Αντί η δημοτική αρχή να προβληματιστεί για την οριστική επίλυση του προβλήματος του δημοτικού σχολείου των Αλυκών, αντιμετωπίζει το θέμα επιπόλαια και επιφανειακά. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την ουσιαστική έξωση από το σχολείο που σήμερα λειτουργεί το νηπιαγωγείο και δικαιωματικά μας ανήκει και να εξοστρακιστούν τα παιδιά μας σε ένα χώρο που δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις», διαμαρτύρονται οι γονείς που χαρακτηρίζουν τη μεταστέγαση έγκλημα εις βάρος των παιδιών τους και προειδοποιούν ότι θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου