ΤΟΠΙΚΑ

Εκτονώνεται η ένταση μεταξύ των ΕΠΑΛ

εκτονώνεται-η-ένταση-μεταξύ-των-επαλ-452814

Διορθωμένο κατάλογο εξέδωσε το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, απαλείφοντας ειδικότητες που λειτουργούν στο 1ο Βόλου και το 2ο Ν. Ιωνίας

Προς εκτόνωση φαίνεται να βαίνει η ένταση που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Επαγγελματικών Λυκείων στο νομό. Η ανακοίνωση από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, της λειτουργίας δύο ομάδων προσανατολισμού στην α’ τάξη, σε τομείς που λειτουργούν κατ’ αποκλειστικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έφερε τις διευθύνσεις των σχολείων σε διαμάχη, πλην όμως το κλίμα φαίνεται να αποκαθίσταται μετά τη διορθωτική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ανακοίνωση του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου για τη λειτουργία στην α’ τάξη ομάδων προσανατολισμού σε τέσσερις τομείς μεταξύ των οποίων Διοίκησης και Οικονομίας και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, προκάλεσε αντιδράσεις. Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου που λειτουργεί τομέας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που λειτουργεί Ναυτιλιακός Τομέας.

Μάλιστα, η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι οι τομείς και οι ειδικότητες λειτουργούν κατ’ αποκλειστικότητα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλώντας εμμέσως τη διεύθυνση του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, να διορθώσει τον κατάλογο των ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων που έδωσε στη δημοσιότητα.

Υπήρξαν μάλιστα αιχμές για άγραν μαθητών, προκειμένου να τονωθεί αριθμητικά ο μαθητικός πληθυσμός Επαγγελματικών Λυκείων, που ένιωσαν τη Δαμόκλεια Σπάθη του Υπουργείου Παιδείας, όταν πέρυσι το καλοκαίρι καταργούνταν 46 τομείς και ειδικότητες.

Χθες, η διεύθυνση του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, φρόντισε να κοινοποιήσει νέο διορθωμένο κατάλογο των ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2013- 2014. Σύμφωνα με αυτόν, στην α’ τάξη θα λειτουργήσουν δύο ομάδες προσανατολισμού, Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Από τη λίστα των ομάδων, εξαιρέθηκαν οι ειδικότητες που έγιναν μήλο της έριδος και συγκεκριμένα Διοίκησης και Οικονομίας και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.

Οι εγγραφές στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου θα συνεχιστούν έως τις 30 Ιουνίου.

Στη β’ τάξη θα λειτουργήσουν οι τομείς με τις αντίστοιχες ειδικότητες:

Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με τις Ειδικότητες

-Τεχνικών Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

-Τεχνικών Δασοπονίας Φυσικού Περιβάλλοντος

-Τεχνικών Ζωικής Παραγωγής

-Τεχνικών Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

-Τεχνικών Φυτικής Παραγωγής

Τομέας Περιβάλλοντος Και Φυσικών Πόρων με τις Ειδικότητες

-Τεχνικών Ελέγχου Ρύπανσης και Εγκαταστάσεων Αντιρρύπανσης

-Τεχνικών Διαχείρισης και Ανακύκλωσης

Στη γ’ τάξη θα λειτουργήσει:

Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με τις Ειδικότητες:

-Εργων Τοπίου και Περιβάλλοντος

-Σύγχρονης Επιχειρηματικής Γεωργίας

-Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου