ΤΟΠΙΚΑ

Νέες ομάδες προσανατολισμού στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

νέες-ομάδες-προσανατολισμού-στο-3ο-επα-396557

Νέες ομάδες προσανατολισμού τομέων και ειδικοτήτων, πρόκειται να λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος 2014 – 2015, στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Το Σχολείο στεγάζεται σε συγκρότημα κτιρίων που απέχει 200 μ. από το πάρκο της Χιλιαδούς, Αρσινόης 4, δίπλα στο Μουσικό Σχολείο (τηλ: 2421058299). Είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο κτίριο με λειτουργία 10 ετών περίπου. Διαθέτει αμφιθέατρο εξοπλισμένο με διαδραστικό πίνακα και βιντεοπροβολέα, μεγάλα εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα συνολικού χώρου 500 τ.μ. περίπου. Επίσης υπάρχουν παρτέρια και χώροι πράσινου στα οποία οι μαθητές και μαθήτριες εξασκούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων.

Οι μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους καλούνται να επιλέξουν και να φοιτήσουν αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητριών – μαθητών σε μία από τις παρακάτω Ομάδες Προσανατολισμού στην Α΄ Τάξη:

-Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

-Ομάδα Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας

-Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής

-Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

Ο τομέας που θα λειτουργήσει στη Β΄ Τάξη είναι ο Τομέας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με τις παρακάτω ειδικότητες για την Γ Τάξη:

-Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

-Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής

-Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

-Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

-Τεχνικός Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού περιβάλλοντος

Επίσης για τη β’ τάξη, έχει προταθεί να λειτουργήσει ο Τομέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με τις παρακάτω ειδικότητες για την Γ Τάξη:

-Τεχνικός Διαχείρισης και Ανακύκλωσης

-Τεχνικός Ελέγχου Ρύπανσης και Εγκαταστάσεων Αντιρύπανσης

Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων των Τομέων έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την «Τάξη Μαθητείας» για ένα ακόμη έτος και να λάβουν πτυχίο ειδικότητας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους. Μπορούν επίσης να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευνοϊκούς όρους δεδομένου ότι τα δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας έχουν μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο διδάσκουν εκπαιδευτικοί πλήρως καταρτισμένοι και είναι στη διάθεση των γονέων για ενημέρωση και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου