ΤΟΠΙΚΑ

Διαβούλευση για τις ειδικότητες σε ΕΠΑΣ και ΣΕΚ στον ΟΑΕΔ Βόλου

διαβούλευση-για-τις-ειδικότητες-σε-επ-360299

Ξεκινά με παράγοντες της αγοράς με στόχο τη δημιουργία τμημάτων, οι απόφοιτοι των οποίων θα έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Προσκλητήρια διαβούλευσης σε φορείς και παράγοντες της αγοράς, προκειμένου να καθοριστούν οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν στην ΕΠΑΣ και ΣΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου, έστειλε ο Διευθυντής της Σχολής, Ναπολέων Κολοβός. Στόχος είναι μέσα από τη διαβούλευση να «αναγνωστούν» οι ανάγκες της αγοράς, προκειμένου στη συνέχεια να αποφασιστούν ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν, προκειμένου οι σπουδαστές να έχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Οπως έγινε γνωστό και μετά από σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το νέο σχολικό έτος, οι ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ΣΕΚ (σχολές επαγγελματικής κατάρτισης), οι οποίες απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου έως 20 ετών.

Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν για την ΕΠΑΣ και την ΣΕΚ ΟΑΕΔ Βόλου, θα καθοριστούν μετά από διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης με κύριο γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς αλλά και την εργαστηριακή υποδομή του σχολείου.

Σημειώνεται ότι μετά από διαβούλευση που είχε προηγηθεί με τον ΟΣΕ, αναμένεται η έγκριση της εισήγησης της Διεύθυνσης ΔΙΣΥΓ του ΟΣΕ για την πρόσληψη 16 μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στον ΟΣΕ Βόλου. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει από την νέα σχολική χρονιά αφού προηγηθεί η έκδοση της σχετικής απόφασης από τη Διοίκηση του ΟΣΕ και η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και φορείς του δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απασχολούν μαθητευόμενους από τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης.

Από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται μετά τη σχετική διαβούλευση που είχε προηγηθεί η έγκριση απασχόλησης ικανού αριθμού μαθητευόμενων στον ΟΣΕ Βόλου.

Στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά φοιτούν πάνω από 250 μαθητές στις ειδικότητες Τεχνίτη Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων, Κομμωτικής Τέχνης, Υπαλλήλων Διοίκησης, Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου