ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η ενορία Πέτρου και Παύλου

πανηγυρίζει-η-ενορία-πέτρου-και-παύλο-451161

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος δεκάδες ναοί της Μητροπολιτικής περιφέρειας

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού θα λειτουργήσει και θα μιλήσει αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου αύριο, παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Πέτρου και Παύλου στους δρόμους της ενορίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν επίσης οι ναοί: Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής, αύριο, παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θείας Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς, αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου