ΤΟΠΙΚΑ

Θριάμβευσε στις πανελλαδικές η Ελένη Κόκκαλη από το ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου

θριάμβευσε-στις-πανελλαδικές-η-ελένη-450990

Εισάγεται στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Είδε τις προσπάθειές της να δικαιώνονται, θριαμβεύοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις ανάμεσα σε πολλούς μαθητές των Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία με 19.361 μόρια και περνώντας στη Νομική Σχολή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που την ενδιέφερε και ήταν η πρώτη επιλογή της. Η Ελένη Κόκκαλη, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Νέας Αγχιάλου, έχει κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις της.

Μοιράζεται τη χαρά της με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφέρει συγκινημένη ότι οι κόποι της δικαιώθηκαν και παράλληλα έκανε υπερήφανους τους γονείς της, τα αδέρφια της και τους καθηγητές της, οι οποίοι, όπως λέει, πίστευαν σε εκείνη και τη βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της.

«Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα χωρίς τους καθηγητές μου, επειδή η χρονιά ήταν δύσκολη και με ιδιαίτερες συνθήκες, και την οικογένειά μου, που με στήριξε και με ενθάρρυνε ψυχολογικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το μυστικό της επιτυχίας της αναφέρει ότι εναπόκειται στον κάθε μαθητή να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γνωρίζει τις αδυναμίες του και τις ικανότητές του και αναλόγως να διαμορφώνει το πρόγραμμα μελέτης του.

«Προσωπικά έκανα συνεχώς επαναλήψεις, προσπαθούσα να είμαι συνεπής στο διάβασμά μου και να μην έχω κενά. Το συστηματικό διάβασμα, η συνέπεια και η επιμέλεια στο πρόγραμμα με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου», σημειώνει.

Η Ελένη Κόκκαλη είχε άγχος όλη τη χρονιά και ήταν ανήσυχη με τις εξελίξεις λόγω της πανδημίας και πώς θα διεξάγονταν οι πανελλαδικές. Ακόμη, είχε τύψεις, καθώς ένιωθε να παραμελεί το διάβασμά της, γιατί ξέφευγε και εκείνη κάποια στιγμή από το πρόγραμμα λόγω της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, που επιβάρυναν την ψυχολογία της.

«Αλλά κάθε φορά που με κατέβαλε το άγχος, ήταν εκεί η οικογένειά μου και οι καθηγητές μου, οι οποίοι με στήριξαν πολύ. Νομίζω ότι λειτούργησαν σαν καταλύτης στην επιτυχία μου», σημείωσε.

Τώρα είναι ενθουσιασμένη με το νέο κεφάλαιο, που ανοίγεται στη ζωή της. «Ανυπομονώ να αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος, γιατί πέρασα και στην πρώτη επιλογή μου. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το αντικείμενο και θέλω να εμβαθύνω περισσότερο. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη επιστήμη θα μου ανοίξει πολλούς ορίζοντες και κυρίως θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης μου», σημειώνει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου