ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης του άγριου φονικού στον Βόλο

προφυλακιστέος-κρίθηκε-ο-δράστης-του-451018

Αποδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε «συγγνώμη» για το έγκλημα – Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες από την αναπληρώτρια ανακρίτρια Βόλου και την εισαγγελέα ο 34χρονος Βολιώτης, που το περασμένο Σάββατο το απόγευμα επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα 41χρονο κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Ο καθ’ ομολογία δράστης οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου για να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος είπε ότι δεν ήθελε να φθάσουν εκεί τα πράγματα, παραδέχτηκε την πράξη του, ζήτησε «συγγνώμη» και το μόνο που ζήτησε ήταν να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας, προκειμένου η σύντροφός του να μπορεί να τον επισκέπτεται με το μωρό τους, που είναι τεσσάρων μηνών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Απόστολος Ρηγόπουλος, είπε ότι έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια. Από κει και πέρα, ενημέρωσε ότι επέμεινε στους ισχυρισμούς του και σε όσα υποστήριξε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, δίνοντας κατάθεση.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα από θέση άμυνας και στις μετέπειτα ενέργειες συγκάλυψης του φόνου από αναστάτωση και πανικό.

Είπε ότι το θύμα τον επισκέφτηκε στο σπίτι του για να λύσουν προσωπικές διαφορές, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα να φοβηθεί.

Στα δικαστήρια είχε δίπλα τη μητέρα του και τη σύντροφό του με το μωρό, που περίμεναν με αγωνία την απόφαση.

Μετά την απολογία ο 34χρονος κρατήθηκε, με σκοπό να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό σημειώθηκε στις 17:30 το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του δράστη στην οδό Αλέξανδρου Μέρου, όταν ο 41χρονος επισκέφτηκε τον 34χρονο με φίλο του για να του ζητήσει εξηγήσεις, επειδή πίστευε ότι έχει σπρώξει τη σύντροφό του (του δράστη) βαθιά στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με φιλικά του πρόσωπα, το θύμα ήθελε να του ζητήσει να αφήσει την κοπέλα ήσυχη, καθώς τον ενδιέφερε κι εκείνον.

Εντούτοις, η διαφωνία ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Τόσο ο φίλος του θύματος, όσο και του δράστη, που ήταν παρόντες στο σκηνικό φρίκης, δεν μπόρεσαν να κάνουν το παραμικρό για να προστατέψουν το θύμα. Ο 34χρονος άρπαξε σε ανύποπτη χρονική στιγμή κουζινομάχαιρο και τον έπληξε στον λαιμό, ενώ τον χτύπησε στο κεφάλι με τούβλο.

Ο φίλος του θύματος βοήθησε τον 41χρονο να βγει έξω από το σπίτι, καθώς ζαλιζόταν, όμως ο άτυχος άνδρας δεν άντεξε στα τραύματα που έφερε και κατέρρευσε έξω από το σπίτι του δράστη σε παρκάκι.

Τότε ο 34χρονος του έβαλε το μαχαίρι του φόνου στο χέρι και στη συνέχεια έπλυνε την αυλή του σπιτιού του από τα αίματα με τη βοήθεια της μητέρας του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου