ΤΟΠΙΚΑ

«Έγδερνε» ηλικιωμένους προσποιούμενος τεχνικό της ΔΕΗ

έγδερνε-ηλικιωμένους-προσποιούμεν-462185

Ξινό βγήκε το κόλπο με τους μαϊμού τεχνικούς της ΔΕΗ σε 19χρονο Ρομά, ο οποίος εξαπάτησε 80χρονη στη Νέα Ιωνία

Δύο μέρες κράτησε επάνω του τα λεφτά, ύψους μάλιστα 2.950 ευρώ, που άρπαξε από 80χρονη στη Νέα Ιωνία 19χρονος Ρομά, που από κοινού με άγνωστο συνεργό του προσποιήθηκε τον τεχνικό της ΔΕΗ και εξαπάτησε την ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρήκαν γρήγορα τα ίχνη του και ταυτοποίησαν άμεσα τη δράση του. Ο νεαρός υποχρεώθηκε χθες Πέμπτη να επιστρέψει κακήν κακώς πίσω όλα τα χρήματα και το τελευταίο ευρώ, προκειμένου να μη ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Το κόλπο με τους μαϊμού τεχνικούς τού βγήκε ξινό. Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των καταγγελιών του είδους που απασχολούν σε όλη την Ελλάδα όταν βρίσκονται οι επιτήδειοι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Συγκεκριμένα, η απάτη σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη. Ο 19χρονος και άγνωστος δράστης επισκέφτηκαν την ηλικιωμένη και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Χτύπησαν την πόρτα της και είπαν ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ και ότι έπρεπε να επιδιορθώσουν βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Μέρα μεσημέρι η 80χρονη δεν υποψιάστηκε. Τους άνοιξε την πόρτα της δίχως να περιμένει τι θα επακολουθούσε. Ο ένας δράστης επισκεύαζε δήθεν τη ζημιά και ο άλλος την απασχολούσε όσο ήταν στο σπίτι της.

Οταν τελικά αποχώρησαν, από το υπνοδωμάτιό της είχαν κάνει φτερά τα λεφτά, τα οποία έκρυβε σε συγκεκριμένο σημείο. Τότε κατάλαβε η γυναίκα την απάτη και απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πήραν καταθέσεις από μάρτυρες, αναζητήθηκαν ψηφιακό υλικό από διπλανές επιχειρήσεις. Προχθές το βράδυ έφθασαν στα ίχνη του 19χρονου και τελικά προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Ο νεαρός αναζήτησε τότε την παθούσα και της επέστρεψε όλα τα χρήματα, προκειμένου να μη διωχθεί ποινικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε εναντίον του δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες. Ο 19χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι ήταν εκείνος που έστησε το κόλπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου