ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια αντιπαράθεση για την Ενωση Τύπου – Χάρτου

δημόσια-αντιπαράθεση-για-την-ενωση-τύ-450526

Με αφορμή τις εκλογικές αρχαιρεσίες για νέα διοίκηση

Σε ανοιχτή σύγκρουση εργαζόμενοι στο χώρο του τύπου και χάρτου και στις γραφικές τέχνες με την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας.

Πενήντα ένα εργαζόμενοι που απασχολούνται στη ΒΙΣ, υπάλληλοι σε επιχειρήσεις τύπου και χάρτου και στις γραφικές τέχνες, καταγγέλλουν ότι αποκλείστηκαν από το παραπάνω σωματείο και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΒ επικράτησε ένταση καθώς οι 51 εργαζόμενοι απαιτούσαν να εγγραφούν στο σωματείο, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου και Γραφικών Τεχνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αφήνει αιχμές ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τελούσαν υπό τις εντολές του Προέδρου του ΕΚΒ και του Προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου της ΒΙΣ και υποστηρίζει ότι «προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαλύσουν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας βρισιές, χαρακτηρισμούς, απειλές και τραμπουκισμούς δεν επέτρεπε σε κανένα μέλος του Δ.Σ. και ακόμα και σε κανένα μέλος του Συνδικάτου μας να αρθρώσει λέξη. Φτάσανε -συνεχίζει η Ενωση- σε τέτοιο σημείο ανηθικότητας που δεν επέτρεψαν ούτε καν στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να μιλήσει, ενώ ήθελε να ενημερώσει για τις σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας κ.α.

Σύμφωνα με την Ενωση «η προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας είχε στόχο να ελέγξει τη νέα Διοίκηση, ώστε να καταντήσει και το Συνδικάτο σφραγίδα, όπως έχει κάνει σε πολλά άλλα και συνεχίζοντας τονίζει: «Σύσσωμο το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να παρευρίσκονται οι ίδιοι στα ζητήματα που τους αφορούν και να μη δοθεί ούτε η παραμικρή αφορμή να συρθεί για άλλη μια φορά το Συνδικάτο μας σε περιπέτειες (ακυρώσεις εκλογών, δικαστήρια, διορισμός προσωρινής διοίκησης κτλ.) από διαδικαστικά ζητήματα, κάτι που έκανε η συγκεκριμένη ομάδα πριν από λίγες εβδομάδες».

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης, της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την Ομοσπονδία θα γίνουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου σε χώρους δουλειάς και την Τρίτη 30 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (Μακρυνίτσης 38) τις ώρες 12:00 – 17:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου