ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στους διευθυντές σε γυμνάσια και λύκεια

ψήφο-εμπιστοσύνης-στους-διευθυντές-σ-460682

Για τους διευθυντές σε 75 σχολικές μονάδες ψήφισαν χθες οι καθηγητές σε άκρως εκλογικό κλίμα

Ψήφο εμπιστοσύνης στους νυν διευθυντές σε 75 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, έδωσαν οι καθηγητές της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι οποίοι χθες προσήλθαν για πρώτη φορά στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν το Διευθυντή του σχολείου τους. Το κλίμα στα σχολεία ήταν άκρως… εκλογικό: με προεκλογικές ομιλίες, «καρφώματα» σε ανθυποψηφίους και μεγάλες μάχες για την ψήφο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, κλήθηκαν χθες για πρώτη φορά να εκλέξουν μέσω ψηφοφορίας τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων. Τα μόρια από την ψηφοφορία θα προστεθούν στα μόρια της υπηρεσιακής κατάστασης και επιστημονικής κατάρτισης, προκειμένου να αναδειχθούν οι νέοι διευθυντές που θα αναλάβουν καθήκοντα στα τέλη Ιουνίου.

Η εκλογική διαδικασία μόλις άνοιξαν οι κάλπες, κύλησε ομαλά και ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Πριν το άνοιγμα της κάλπης, το σκηνικό ήταν άκρως… εκλογικό. Οπως σχολιάζουν εκπαιδευτικοί η πρωτόγνωρη διαδικασία έφερε μεγάλες «μάχες» στα κατά τόπους Γυμνάσια και Λύκεια. Υποψήφιοι προχώρησαν σε προεκλογικές ομιλίες προς τους συλλόγους διδασκόντων, καθηγητές πλησίαζαν συναδέλφους τους και ζητούσαν ψήφο. Δεν έλειψαν και τα «καρφιά» υποψηφίων προς ανθυποψηφίους.

Πάντως κατά κανόνα, το αποτέλεσμα της κάλπης δικαίωσε τους νυν διευθυντές των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, περίπου σε ποσοστό 80% και πλέον επανεκλέγονται οι νυν διευθυντές, εκτός από περιπτώσεις που είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, όπως σχολίαζαν καθηγητές. Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι υποψήφιοι εκτός σχολείου δεν είχαν πιθανότητες εκλογές.

Και πάλι όμως υπήρξαν δυσαρέσκειες από εκλεγέντες διευθυντές που σε κάποιες περιπτώσεις περίμεναν μεγαλύτερη αποδοχή από τους κατά τόπους συλλόγους διδασκόντων.

Απρόοπτα

Δεν έλειψαν πάντως και τα απρόοπτα, όπως στην περίπτωση σχολικής μονάδας του Αλμυρού, όπου οι δύο υποψήφιοι διευθυντές ισοψήφησαν. Μάλιστα συγκεντρώνουν και ακριβώς ίδιο αριθμό μορίων τόσο ως προς την υπηρεσιακή τους κατάσταση όσο και ως προς την επιστημονική τους κατάρτιση και η επιλογή ενός εκ των δύο θα είναι… σταυρόλεξο.

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου θα γίνει η καταχώρηση της βαθμολογίας και την επομένη, θα ανακοινωθεί το σύνολο της βαθμολογίας κάθε υποψήφιου. Από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, θα κατατεθούν τυχόν ενστάσεις και στις 26 του μήνα θα εξεταστούν οι ενστάσεις και θα γίνει η πρόταση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προκειμένου να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι διευθυντές.

Πρωτοβάθμια

Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων για τις θέσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι σύλλογοι διδασκόντων σε 23 σχολικές μονάδες (10θέσιες και πάνω) προσήλθαν χθες εκ νέου στις κάλπες για να ψηφίσουν τους υποδιευθυντές τους.

Τα αποτελέσματα στάλθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η επιλογή του Συλλόγου Διδασκόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου