ΤΟΠΙΚΑ

Στα «Ηλιοτρόπια» τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

στα-ηλιοτρόπια-τα-παιδιά-του-κδαπ-αμ-433160

Ενα πρωινό γεμάτο λουλουδένιες μυρωδιές, χρώματα και μελωδίες πέρασαν οι μικροί φίλοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.

Τα παιδιά, γονείς και οι παιδαγωγοί – εμψυχώτριες του Κ.Δ.Α.Π. με χαρά και διάθεση επισκέφθηκαν τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» την περασμένη Τρίτη.

Τα παιδιά γνώρισαν διάφορα αρωματικά φυτά και τις ιδιότητές τους και φύτεψαν το αρωματικό φυτό της επιλογής τους. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο βοτανόκηπο, που διατηρείται στο χώρο, ενώ άγγιξαν, μύρισαν και γνώρισαν διάφορα βότανα και τις ιδιότητες τους. Ο χορός και το τραγούδι έδωσαν ξεχωριστή νότα στο πρόγραμμα, ενώ αυτό συμπληρώθηκε με μια καλοκαιρινή και χρηστική για το Συνεταιρισμό κατασκευή. Τα παιδιά διακόσμησαν μπουκαλάκια, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως σπάγκο, χόρτο, κοχύλια με σκοπό να χρησιμοποιηθούν, τοποθετώντας βαλσαμόλαδο προς πώληση.

Τέλος, τα παιδιά επισκέφθηκαν το ερασιτεχνικό αστεροσκοπείο του κ. Γιάννη Κοντοπαναγιώτη, όπου με τη βοήθεια του ίδιου και με τη χρήση του τηλεσκοπίου είδαν τον ήλιο και τις εκρήξεις του, είδαν νεφελώματα και αστέρια και γνώρισαν το σύμπαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου