ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν την επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές

συνεχίζουν-την-επίσχεση-οι-ιδιωτικές-433280

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ οι Ιδιωτικές Κλινικές. Παρά τις απειλές για διακοπή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης των Ιδιωτικών Κλινικών μετά από Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε χθες συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του αύριο Κυριακή προκειμένου να εξεταστούν οι εξελίξεις. Σε επίπεδο Μαγνησίας όπως είναι γνωστό η συμμετοχή στην επίσχεση κατά του ΕΟΠΥΥ είναι μικρή.

Οι Ιδιωτικές Κλινικές διεκδικούν την αύξηση της χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα επίπεδα των υποβολών των παρόχων το 2013, πληρωμή κάθε παρασχεθείσας μέχρι σήμερα υπηρεσίαςκαι αναστολή της συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των Ιδιωτικών Κλινικών μετά την εξάντληση του προϋπολογισμού έως το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα συνεχίσουν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους, ενώ οι κλινικές δεν θα δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις αιμοκαθάρσεις που θα πραγματοποιούνται κανονικά, διότι αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου