ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας

σύλλογος-ιδιοκτητών-κέντρων-ξένων-γλ-428478

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας θα ήθελε να ευχηθεί σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Πριν την έναρξη των μαθημάτων θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των γονέων ως προς την επιλογή του χώρου και τρόπου εκπαίδευσης των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες καθώς κατανοούμε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και την αγωνία όλων να επιλέξουν το καλύτερο.

Η γνώση απαιτεί χρόνο, δουλειά και προσπάθεια. Γονείς, μην δελεάζεστε από τα γρήγορα αποτελέσματα και τη δια μαγείας αποκτημένη πιστοποίηση. Ό,τι δεν είναι σωστά δομημένο γρήγορα καταρρέει και πηγαίνει στράφι ο χρόνος και το χρήμα που έχουμε επενδύσει ακόμη και αν αυτά ήταν ελάχιστα. Δυστυχώς τότε και μόνο τότε συνειδητοποιούμε ότι το τελικό κόστος για τα παιδιά μας είναι μεγάλο.

Η επιλογή ενός αδειοδοτημένου κέντρου ξένων γλωσσών είναι η πλέον ασφαλής και κατάλληλη για πολλούς λόγους. Στα κέντρα ξένων γλωσσών η εκπαίδευση γίνεται με πρωτοποριακές μεθόδους και επιλέγονται τεχνολογικά σύγχρονες μέθοδοι για να εξελίσσουμε εμάς τους ίδιους και κατά συνέπεια τους μαθητές μας. Προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε ανάγκες και εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας να αποκτούν καινούριες δεξιότητες που θα χρειαστούν στο μέλλον τους.

Στηρίζουμε την οικονομία και την τοπική κοινωνία παρέχοντας εργασία στους καθηγητές μας οι οποίοι είναι καταρτισμένοι, έμπειροι και υπεύθυνοι επαγγελματίες που επιλέγονται με αυστηρότατα κριτήρια. Επίσης η παρακολούθηση της προόδου των μαθητών και η ενημέρωση των γονέων είναι συνεχής, ειλικρινής και αξιόπιστη γιατί βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Παρέχουμε ένα όμορφο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον όπου προάγεται η συνεργασία, η συλλογικότητα, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης των μαθητών. Η ομάδα ενεργοποιεί, προάγει τη μάθηση και κοινωνικοποιεί! Οφέλη που τα παιδιά αποκομίζουν μόνο μέσα από μία τάξη!

Όσο και αν οι τιμές στα ιδιαίτερα έχουν συρρικνωθεί όταν φθάνουμε στο ερώτημα του κόστους εκεί υπερτερούμε με διαφορά. Όχι μόνο πληρώνετε λιγότερα ανά ώρα, αλλά το παιδί σας κάνει και περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Περισσότερες ώρες σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για επικοινωνία και έκφραση, οι οποίες δεν μπορούν να αναπληρωθούν όσο και αν διαβάσει μόνος του ο μαθητής.

Εάν παρόλα αυτά κρίνετε ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι αναγκαία για το παιδί σας, η επιλογή οικοδιδασκάλου θα πρέπει να γίνεται κατόπιν ελέγχου του καταλόγου ονομάτων με εγκεκριμένη αναγγελία έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας στον ΕΟΠΠΕΠ. https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/anaggelia_search

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στη χρήση των vouchers τα οποία προορίζονται για δημιουργική, και μόνο, απασχόληση στην ξένη γλώσσα και όχι εκμάθηση αυτής με στόχο την πιστοποίηση.

Σύμφωνα με την υπ΄αρ. Γ.Π. Δ11.οικ./31252 ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τέλος Επικρατείας (ΦΕΚ 2332 Τεύχος Β΄/ 2 Ιουνίου 2021), η οποία αποτελεί την πλέον πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αφορά «προϋποθέσεις έκδοσης λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας Κ.Δ.Α.Π.», στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 αυτής, ρητώς προβλέπεται ότι: «Τα Κ.Δ.Α.Π. δεν δύνανται να λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ως φροντιστήρια διδασκαλίας ξένων γλωσσών με στόχο την πιστοποίηση του επιπέδου επάρκειας των γνώσεων των παιδιών…».

Τέλος, δημοσιεύθηκε η υπ΄ αρ. 78812/15-07-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3116/2021) στο άρθρο 6 §2 αρ. 4 & 5 της οποίας προβλέπεται ότι : « Όλες οι κατηγορίες των δομών παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις εγκαταστάσεις τους και δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες που δεν περιγράφονται από το θεσμικό πλαίσιο της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας τους. Επίσης, δε δύνανται να εξαργυρώνουν voucher σε τρίτους ή να λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή φροντιστήρια διδασκαλίας ξένων γλωσσών με στόχο την πιστοποίηση του επιπέδου επάρκειας των γνώσεων των παιδιών.

Στην περίπτωση κατά την οποία τα ανωτέρω δεν τηρηθούν από Δομή/Δομές, τότε διακόπτεται η ενεργοποίηση όλων των αξιών τοποθέτησης, πραγματοποιείται άρση της χρηματοδότησης τους έως τη λήξη της περιόδου και ανακτώνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά που έχουν δοθεί έως το χρονικό σημείο άρσης της χρηματοδότησης, για την χρονική περίοδο μη τήρησης των εν λόγω όρων και προϋποθέσεων.»

Από τα παραπάνω νομοθετήματα ευθέως προκύπτει, ότι δυνατότητα διδασκαλίας ξένων γλωσσών σε ΚΔΑΠ απευθείας ή/και συνεργασίας μεταξύ ΚΔΑΠ και ΚΞΓ ρητώς απαγορεύεται.

Πέραν των κυρώσεων που προβλέπονται, είναι προφανές, ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ΚΔΑΠ και ΚΞΓ από τους γονείς, καθώς τα όποια ΚΔΑΠ (ευτυχώς όχι πολλά) διαφημίζουν, ότι παρέχουν μαθήματα ξένων γλωσσών σε άλλους χώρους εκτός ΚΔΑΠ (πχ “συνεργαζόμενα ΚΞΓ”) είτε επιχειρούν να εξαπατήσουν το κοινό είτε πράγματι παρανομούν με βαρύτατες συνέπειες όχι μόνο για τα ίδια τα ΚΔΑΠ, αλλά και για τους μαθητές και γονείς τους, καθώς με βεβαιότητα οι μαθητές εν τέλει θα καταλήξουν εκτός ΚΔΑΠ και μάλιστα χωρίς να μπορούν να ενεργοποιήσουν το voucher τους σε άλλο, καθώς και πιθανές απόπειρες προσέλκυσης γονέων με τη συμφωνία να τους επιστραφεί “στο χέρι” μέρος του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο voucher θεωρείται “εξαργύρωση του voucher” και απαγορεύεται ρητά.

Στηρίξτε τα ΚΞΓ της γειτονιάς σας, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σας και κοντά στα παιδιά σας για να οδηγήσουν άλλη μια γενιά στον υπέροχο κόσμο της γνώσης και της μόρφωσης.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. Ν. Μαγνησίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου