ΤΟΠΙΚΑ

«Κρυφτούλι» αντεμβολιαστών – ΑΔΕΔΥ στην άνοδο προς Θεσσαλονίκη

κρυφτούλι-αντεμβολιαστών-αδεδυ-σ-428687

Γιατί το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας δεν ανακοίνωσε την ώρα ανόδου στη ΔΕΘ – Ο φόβος να μην αμαυρωθεί ο σκοπός του συλλαλητηρίου

Ατυπο «κρυφτούλι» βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες μεταξύ μελών του αντεμβολιαστικού κινήματος στον Βόλο και των συνδικαλιστών Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο ακολουθώντας τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με αμιγές συνδικαλιστικό περιεχόμενο και αιτήματα.

Και ενώ κάθε χρόνο από τις αρχές της εβδομάδας το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωνε χρόνο και τόπο από τον οποίο θα αναχωρούσαν τα πούλμαν που ναύλωνε από τον Βόλο για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν έπραξε το ίδιο.

Ο λόγος; Η ΑΔΕΔΥ δεν θέλει επ’ ουδενί να γίνει το «όχημα» προκειμένου να παρεισφρήσουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν ενδιαφέρονται να διαδηλώσουν διεκδικώντας την επίλυση προβλημάτων της εργατικής τάξης, παρά θέλουν να συμμετέχουν σε διαδήλωση που προγραμματίζεται από αντεμβολιαστές.

Συνδικαλιστές στον Βόλο μόλις ενημερώθηκαν για τους «σκοπούς» ορισμένων ντόπιων μελών του αντεμβολιαστικού κινήματος αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να μην μετατραπεί το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ σε πεδίο αντεμβολιαστικού «κρεσέντο» ορισμένων. Ενημέρωσαν τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και αποφάσισαν να ανοίξει κατάλογος στον οποίο καταγράφηκαν όλα τα μέλη των σωματείων που επιθυμούν να μεταβούν με τα πούλμαν από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη για το πανεργατικό συλλαλητήριο.

Η ώρα και το σημείο από το οποίο θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία είναι γνωστά μόνο στους διοργανωτές και στα προεδρεία των σωματείων που με τη σειρά τους ανέλαβαν να ενημερώσουν τηλεφωνικά όσους θα ταξιδέψουν σήμερα για Θεσσαλονίκη.

«Ηταν ο μοναδικός τρόπος που είχαμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιος που στην «πλάτη» της ΑΔΕΔΥ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες. Το συλλαλητήριο που γίνεται στο άγαλμα Βενιζέλου έχει συγκεκριμένη θεματολογία και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθεί», τονίζονταν σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από έμπειρο συνδικαλιστή του δημοσίου τομέα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου