ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί της προσφοράς

εκπαιδευτικοί-της-προσφοράς-427752

Εκδηλο ενδιαφέρον από άνεργους καθηγητές να διδάξουν εθελοντικά στη δομή της Ανάληψης

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν αρκετοί άνεργοι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να στηρίξουν εθελοντικά τη δομή που λειτουργεί στους κόλπους της ενορίας της Ανάληψης, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σε άπορα παιδάκια. Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε επιτυχώς για τα 32 άπορα παιδάκια, μαθητές κατά βάση Γυμνασίου, οι οποίοι βελτίωσαν αισθητά τις σχολικές τους επιδόσεις, στο πλαίσιο ενός θεσμού, που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος μαθημάτων στην ενορία της Ανάληψης, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο π. Χρήστος Χαχαμίδης, υπεύθυνος του τομέα νεότητας της τοπικής Εκκλησίας και εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως «πολλοί από τους καθηγητές που μας βοήθησαν είναι άνεργοι και όπως με έχουν διαβεβαιώσει, θα συνεχίσουν να διδάσκουν εθελοντικά και του χρόνου».

Κύρια και αναγκαία συνθήκη είναι να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα και να υπάρχει συμμετοχή των παιδιών, στόχος που όπως εκτιμάται, θα επιτευχθεί, με δεδομένη την ένθερμη συμμετοχή της φετινής χρονιά, που μεταφράστηκε σε δεκάδες άπορους μαθητές Γυμνασίου.

Παράλληλα, συνεχίστηκε κανονικά το πρόγραμμα προσφοράς κολατσιού σε παιδάκια άπορων οικογενειών, που βιώνουν τον εφιάλτη του υποσιτισμού, ενώ την ίδια στιγμή, διανέμονται 170 μερίδες φαγητού ημερησίως, σε άπορους κατοίκους της περιοχής, μοναχικά άτομα, αλλά και οικογενειάρχες. Στο πλαίσιο του καλοκαιριού θα σημειωθεί προσωρινή παύση λειτουργίας του Σπιτιού Γαλήνης της Αναλήψεως, από τις 20 Ιουλίου και για ένα μήνα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή, «προκειμένου να ξεκουραστούν οι εθελόντριες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» επισημαίνει ο π. Χρήστος.

Στους απόρους θα δοθούν δέματα με τρόφιμα για όλο το απαιτούμενο διάστημα, ενώ στο μεταξύ «δεν σταματάει το κοινωνικό έργο και η φιλανθρωπία, απλώς σταματάει προσωρινά η επίσημη παροχή συσσιτίου για ένα μήνα» υπογραμμίζει ο εφημέριος της Ανάληψης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου