ΤΟΠΙΚΑ

Το αδιαχώρητο στην Ανάληψη

το-αδιαχώρητο-στην-ανάληψη-379365

Πλήθος πιστών από όλη την περιοχή συρρέουν στο ναό που πανηγυρίζει

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ιερός ναός της Αναλήψεως όπου συρρέει από χθες πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας, στο πλαίσιο της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως. Ο ιερός ναός της Αναλήψεως, όπου τίθεται σε προσκύνημα η ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας της Σκιάθου, κατακλύζεται από πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι κλείνουν ευλαβικά το γόνυ, σε κλίμα κατάνυξης.

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή, ενώ χθες το απόγευμα, ειδικότερα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο εντός και πέριξ του ναού, λόγω του πλήθους των πιστών που παρακολούθησαν το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουϊ κ. Ιωακείμ, πλαισιωμένος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Μετά το πέρας του εσπερινού σχηματίστηκε πομπή και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Σε εποχές κρίσης ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες αναζητούν πνευματική παρηγοριά και στήριξη στην Εκκλησία, συμμετέχοντας με ιδιαίτερη κατάνυξη στις λατρευτικές ακολουθίες που τελούνται στον ιερό ναό της Ανάληψης.

Σύμφωνα, τέλος, με το πρόγραμμα του εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Ανάληψης, σήμερα το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ, ενώ στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Φωτό: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου